Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šesťnásobný vrah z Belgorodu je na úteku: Ukrajina posilnila ochranu hraníc!

Sergej v pondelok v meste Belgorod zastrelil šesť ľudí
Sergej v pondelok v meste Belgorod zastrelil šesť ľudí (Zdroj: vesti.ru)

BELGOROD - Ruská polícia veľmi intenzívne pátra po Sergejovi Pomazunovi, ktorý v pondelok v meste Belgorod zastrelil šesť ľudí vrátane dvoch tínedžeriek. Podľa polície je vrah na úteku ozbrojený a veľmi nebezpečný, informovala agentúra RIA Novosti.

Popis totožnosti páchateľa zaslala miestna polícia do všetkých regiónov Ruskej federácie, ako aj na Ukrajinu, ktorá v súvislosti s tragédiou neďaleko posilnila ochranu svojich hraníc. V Belgorode a okolí po vrahovi na úteku pátra vyše 2000 policajtov.

Za informácie vedúce k dolapeniu páchateľa polícia vypísala odmenu tri milióny rubľov (73.000 eur). Prísne sú strážené aj školy a štátne inštitúcie v Belgorode a okolí.

Pomazun začal v pondelok strieľať najprv v obchode so zbraňami, potom aj na ulici, v tesnej blízkosti školy. Motív jeho činu nie je známy. Polícia vypočula jeho príbuzných, ktorí odmietajú, že by o príprave útoku vedeli. Prehľadala aj jeho auto, ktoré zanechal neďaleko miesta činu, a jeho byt i byt jeho otca, v ktorom objavili poškodený trezor - slúžil zrejme ako skrýša na zbrane. Podľa polície Pomazun nemal spolupáchateľov.

Pomazun bol už viackrát súdne trestaný, naposledy si za útok na verejného činiteľa odsedel štyri roky. Za masovú vraždu mu hrozí doživotie.

Vedenie mesta, v ktorom žije viac ako 400.000 ľudí, vyhlásilo na dnes deň smútku a prisľúbilo pomoc pozostalým po obetiach.  K miestu tragédie prichádzajú ľudia so sviečkami a plyšovými hračkami. Úrady obyvateľstvo vyzvali na maximálnu opatrnosť i na nahlásenie čohokoľvek podozrivého.

O tragédii bol informovaný aj prezident Ruskej federácie Vladimir Putin. Ombudsman pre práva detí Pavel Astachov vo svojom mikroblogu napísal, že útok v Belgorode sa odohral podľa "amerického scenára". Sústrasť obyvateľom mesta vyslovil aj veľvyslanec USA v Rusku Michael McFaul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu