Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Falošný poplach pred príchodom kráľovského bábätka: Kate už porodila?!

Kate a William sú naďalej v očakávaní Zobraziť galériu (3)
Kate a William sú naďalej v očakávaní (Zdroj: isifa)

LONDÝN - Už takmer dva týždne táboria pred súkromným krídlom Lindo londýnskej nemocnice St. Mary desiatky novinárov a televíznych štábov. Všetci s napätím očakávajú akékoľvek správy o blížiacom sa narodení kráľovského potomka, dcéry či syna princa Williama a jeho manželky Kate. Ako uviedla agentúra AFP, vo štvrtok večer nervozita trochu zhustla, keď sa začala šíriť informácia, že Kate bola už prijatá do pôrodnice. O chvíľu neskôr sa ale ukázalo, že išlo len o fámu.

Najlepšie miesta medzi médiami majú hneď pri vchode britské televízne stanice ako BBC, ITN či Sky News. A výhodnú pozíciu si musia držať 24 hodín denne, preto sa tu reportéri po smenách striedajú. Ich čakanie sa však môže ešte pretiahnuť. Kráľovský palác totiž nikdy presne neoznámil, kedy by mala Kate porodiť, uviedol len, že v júli. Či v jeho polovici, či skôr na konci, sa dá ťažko odhadovať.

Novinári pred pôrodnicou
Zobraziť galériu (3)
Novinári pred pôrodnicou  (Zdroj: SITA)

Okrem novinárov a výrobcov suvenírov narodenia kráľovského dieťaťa netrpezlivo očakávajú aj stávkari. Írsky bookmaker Paddy Power prijíma okrem bežných stávok aj niektoré trochu bizarnejšie. V klasickej stávke, ako sa bude dieťa volať, vedie pre dievča Alexandra a pre chlapca George. Malo by mať najpravdepodobnejšie hnedé vlasy a mohlo by sa narodiť práve dnes, 13. júla.

Falošný poplach pred príchodom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Objavili sa ale aj otázky týkajúce sa budúcnosti syna či dcéry Williama a Kate. Staviť sa dá napríklad na to, ako sa bude volať budúci priateľ či priateľka tohto potomka. Ako uviedol denník International Business Times, zatiaľ vedú mená ako Robert, Howard, Edmund a Camilla. Prijímajú sa tiež stávky na to, v akom veku bude dieťa prvýkrát vyfotografované v nočnom klube. Vraj keď bude mať 16 a menej, alebo medzi 17 a 18 rokmi. Nemenej dôležité je aj budúce povolanie novorodenca. Najpravdepodobnejšie sa vraj bude zaoberať umením, históriou alebo bude jazdcom na koni. Naopak na druhom konci pomyselného rebríčka je povolanie novinár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu