Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vďaka za pomoc malej Alžbetke (4): Čitatelia jej dali novú nádej aj povzbudenie!

Alžbetka robí veľké pokroky Zobraziť galériu (3)
Alžbetka robí veľké pokroky (Zdroj: archív L. S.)

BRATISLAVA - Veľké ďakujem patrí všetkým z vás, našim čitateľom, ktorých oslovil príbeh malej Alžbetky a rozhodli ste sa jej pomôcť. Aj vďaka vám sa každým dňom dostáva o krok vpred a od obdobia, kedy jej ochrnula rúčka sa pomaly približuje k vytúženému životu bez trápenia. S jej rodinou sa však medzičasom osud kruto zahral, keď jej mamičke našli na chrbtici neliečiteľný nádor a hrozí, že ochrnie. Snaží sa preto dcérke pomáhať čo najviac ešte teraz, kým môže.

(Píše Alžbetkina mamička)

Na základe zverejnenia príbehu o našej malej Alžbetke, sa nám naskytla nádej pokračovať intenzívne v liečení. Chcem povedať, že to nikdy nevzdáme, naša dcérka statočne bojuje ďalej.  Boli sme naozaj milo prekvapení z reakcií ľudí, ktoré nás presvedčili o tom, že ľudskosť ešte v nás je. Som srdečne vďačná všetkým darcom, ktorí nám poslali finančnú pomoc, taktiež pozitívne ohlasy, aj povzbudenie, že sa to dá zlepšiť.

Touto cestou nám dovoľte vysloviť naše obrovské ĎAKUJEM za všetky  príspevky, ktoré sme od vás dostali! Nesmierne veľa to pre nás znamená. Dávate nám nádej, aj vďaka Vám to zvládame lepšie.

Vďaka za pomoc malej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív L. S.)

Ďalšia rana rodine: Matke Lucii hrozí, že ochrnie

Zistili mi nádor na stavci chrbtice, nedá sa nijako liečiť, iba čakať a sledovať, ak prerastie celý stavec nádorom, zlomí sa a ja ostanem ochrnutá. Chodím po rôznych vyšetreniach a rehabilitáciách popritom musí chodiť na terapie a liečenia aj Alžbetka. Boli sme aj v Renona Rehabilitation 12 dní, kde znova urobila pokroky.

Ešte jedno liečenie by sme mali absolvovať približne v októbri, no nevieme či sa to podarí.  Začali sme chodiť aj na hippoterapiu, a najviac by sme chceli skúsiť aj delfinoterapiu, ale to je veľmi finančne nákladné.

Vďaka za pomoc malej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív L. S.)

Niekedy sa nevládzem postaviť ani z postele, mám bolesti, aj keď lekári mi vravia, že nádor nemôže bolieť, no odpoveď na moje bolesti stále hľadajú a preto absolvujem rôzne vyšetrenia. Veľmi sa bojím, nie ani tak o seba, ale o dcérku. Pretože ak sa naplnia prognózy lekárov a ja budem, hovorím to už žartovne, (lebo už ani neviem či mám plakať alebo sa smiať) vyradená z prevádzky, neviem kto pomôže Alžbetke.

S Alžbetkou cvičím každý deň, robím podporné procedúry, ako sme sa na liečení naučili, postupne zakupujem pomôcky, ktoré jej pomôžu, neviem koľko mám ešte času. Chcem veľmi veriť tomu, že to najhoršie čo ma čaká a asi neminie, príde až keď Alžbetka vyrastie a bude všetko robiť sama.

Ak by ste chceli Alžbetke a jej mamine pomôcť, všetky kontaktné údaje nájdete TU.

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu