Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Čitatelia dali Tobiaskovi (3) novú nádej: Aj vďaka vám sa stal malý zázrak!

Tobiasko robí veľké pokroky Zobraziť galériu (3)
Tobiasko robí veľké pokroky (Zdroj: archív S. P.)

TRNAVA - Už stačí len málo. Príbeh malého Tobiaska (3) z Trnavy, ktorý v decembri oslávi štyri rôčky, sme vám opísali pred necelým polrokom a teraz nadišiel čas, aby sme vám prezradili, ako sa malému šibalovi darí. Vďaka čitateľom sa dostal na rehabilitáciu, ktorú si jeho rodičia nemohli dovoliť a urobil na nej obrovské pokroky. Tobiaskova mamička hovorí o malom zázraku, no napriek tomu ešte stále nemajú vyhraté.

(Píše Tobiaskova mamička)

Pred nejakým časom bol uverejnený článok o našej rodine. Našlo sa veľmi veľa dobrých ľudí, ktorí pomohli nášmu synovi Tobiaskovi a my sme im za to z celého srdca vďační. Práve vďaka tejto pomoci sme mohli absolvovať ďalší rehabilitačný pobyt v Renone v Šúrovciach. Tobiasko urobil počas tohto pobytu veľké pokroky. Dokáže chodiť za pomoci držania sa jednej ruky, čo je pre nás malý zázrak. Jeho kroky sú zo dňa na deň istejšie. K tomu, aby mohol chodiť sám, nám už chýba len veľmi málo.

Dozvedeli sme sa o možnosti absolvovať operáciu nôh zvanú ULZIBAT. Na Slovensku bohužiaľ ešte nie je tento zákrok vykonávaný, preto budeme musieť vycestovať do Kladna do Českej republiky. O čo pri tejto operácii ide. A čo je to za operáciu? Laicky napísané ide o to, že sa opraví len narušená časť svalu. Po operácii nie je nutné mať nožičky v sádre a ani v dlahe. Tento zákrok sa robí v narkóze, pričom samotná operácia bude trvať do 30 minút. Toto Tobiaskovi umožní došľapovať nožičkami na celé chodidlá, nie len na špičky ako je tomu teraz.

Malý šofér.
Zobraziť galériu (3)
Malý šofér.  (Zdroj: archív S. P.)

Preto sa znova obraciame na dobrých ľudí so žiadosťou o finančnú pomoc. Bohužiaľ táto operácia nie je ani z časti hradená zdravotnými poisťovňami. Cena je 2100€, pričom nezahŕňa financie na cestu, ubytovanie a stravu. Náš pobyt bude trvať 3 dni, takže celková suma, ktorú budeme potrebovať je okolo 2500€. Po tejto operácii bude nutné, aby sme absolvovali rehabilitácie v  Renone  v Šúrovciach. Takže budú potrebné ďalšie finančné prostriedky vo výške 2500€.

Bez pomoci dobrých ľudí sa to len veľmi ťažko zvládne. Veríme, že v  dnešnej veľmi ťažkej dobe sa nájde ešte zopár ľudí, ktorí sa nám rozhodnú pomôcť. Tešíme sa na tú chvíľu, kedy bude môcť náš synček Tobias povedať : „Mami, oci, Tobiasko vie chodiť sám!“. Toto bude pre našu rodinu splnenie toho najväčšieho sna. Už sa nás viac nebude musieť  pýtať, prečo nevie chodiť sám.

Tobiasko s mamičkou Soňou.
Zobraziť galériu (3)
Tobiasko s mamičkou Soňou.  (Zdroj: archív S. P.)

Ak ste sa rozhodli malému Tobiaskovi z Trnavy pomôcť, neváhajte, a kontaktujte rodičov. Za každú pomoc vám budú veľmi vďační.

Kontaktne údaje na Tobiaskovu mamičku:

Soňa Patinková

tel. č.: 0908 864 230

e-mail: rodpatzem@gmail.com

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu