Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodinu hurbanovského strelca opäť stráži polícia: Pozostalí vraj chystajú pomstu!

Smútiaci príbuzní expolicajtovi neodpustili
Smútiaci príbuzní expolicajtovi neodpustili (Zdroj: SITA, Ján Zemiar)

HURBANOVO - V Hurbanove, kde vlani násilne prišli o život traja členovia rodiny Lakatošovcov, a vo Svätom Petre, kde žil ich vrah Milan Juhász, sú policajti opäť v strehu. Dôvodom má byť krvavá pomsta, ktorú údajne plánujú pozostalí po obetiach. Muži zákona tak po niekoľkých mesiacoch znova hliadkujú pred domom Juhászovej rodiny. Informovala o tom Tv JOJ.

Rodina Lakatošovcov sa z rodinného domu na Komárňanskej ulici, kde sa vlani odohral krvavý masaker, odsťahovala ešte v októbri. Dom ostal prázdny po domovej prehliadke, ktorú tam polícia vykonávala pre podozrenie z nedovoleného ozbrojovania. Členovia rodiny si mali zadovážiť zbraň s cieľom pomstiť sa rodine strelca Juhásza.

Policajti vtedy zadržali troch z nich a zaistili aj spomínanú zbraň. "Úrad boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru vykonal dve domové prehliadky. Policajti zaistili predmety, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu," povedala vtedy hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Rodiny obetí sa vtedy presťahovali na viacero miest v Hurbanove, ale aj mimo mesta.

Príbuzní muža, ktorý krvavý útok prežil, sa presťahovali k známym do Dunajskej Stredy, odtiaľ sa však údajne pred niekoľkými dňami vybrali späť do Hurbanova. V meste sa nechali počuť, že plánujú pomstu rodine strelca. Tieto informácie sa dostali aj k polícii, ktorá teraz po mesiacoch opäť stráži domy Juhászovej rodiny. "Polícia sústreďuje sily a zbiera informácie," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa susedov muži zákona hliadkujú ako pred domom Juhászovej manželky vo Svätom Petre, tak aj v Modranoch, kde žijú expolicajtove dcéry. Či sú špekulácie o pripravovanej pomste pravdivé, bude zrejmé až vtedy, keď sa podarí zistiť, kde sa Lakatošovci pohybujú.

Juhász bol v čase útoku nepríčetný, dostal 9 rokov

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna 2012 krátko po 10. hodine. Mestský policajt strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. Počas krvavého masakru zastrelil 44-ročného Gabriela Lakatoša, jeho 19-ročného syna Mária a 26-ročného zaťa Júliusa. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna.

Juhásza pred troma týždňami Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) odsúdil na deväť rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil ochranné ústavné psychiatrické liečenie a ochranný dohľad na tri roky. Nižší trest zdôvodnili tým, že v čase útoku bol v stave zníženej príčetnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu