Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hrozná smrť dievčatka (†5) na oslave: Vlastná teta ho vystrašila na smrť!

Befana je postavou z tradičného talianskeho folklóru. Deťom prináša darčeky na deň Zjavenia Pána, alebo Troch Kráľov.
Befana je postavou z tradičného talianskeho folklóru. Deťom prináša darčeky na deň Zjavenia Pána, alebo Troch Kráľov. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/RAGUSA - Tragicky sa skončila oslava Troch Kráľov v sicílskom meste Vittoria. Miestne päťročné dievčatko tam doslova zomrelo od strachu. Vydesila ho jeho teta, ktorá sa na sviatok prezliekla za bosorku.

Dievčatko sa podľa denníka Corriere del Mezzogiorno vyľakalo, keď uvidelo svoju tetu prezlečenú za bosorku - Befanu. Tá podľa talianskej tradície nosí deťom darčeky. Dievčatko sa však svojej tety v kostýme vyľakalo natoľko, že sa mu zrejme zastavilo srdce. Rodičia dieťa okamžite previezli na lekársku pohotovosť, no lekári už len konštatovali smrť v dôsledku zástavy srdca. Rodičia potom lekárom porozprávali celú príhodu, ktorá viedla ku tragédií. Povedali však aj to, že dievčatko malo už v minulosti zdravotné problémy a dostávalo záchvaty triašky. Talianska tlačová agentúra ANSA citovala primára pohotovosti Francesca Palumba: "Je pravdepodobné, že smrť nastala v dôsledku emočného stresu. Dieťa zrejme trpelo srdcovou, alebo nervovou poruchou, ktorej závažnosť bola doposiaľ skrytá."

Prípady ľudí, ktorí zomreli na vlastný strach, sa z času na čas vyskytnú. Často však ide o jednotlivcov, ktorí trpia skrytou srdcovou poruchou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu