Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strašná smrť v ústave: Postihnutá dievčina sa zadusila vlastnými výkalmi!

K nešťastiu došlo v tomto Domove Jeřabina
K nešťastiu došlo v tomto Domove Jeřabina (Zdroj: kr-vysocina.cz)

PELHŘIMOV – Hrozná tragédia otriasa ústavom pre mentálne postihnutých v českom Pelhřimove, kde sa počas noci jedna z ich zverenkýň zadusila vlastnými výkalmi. Nebohá dievčina vraj bola na úrovní trojročného dievčatka a všetko rada ohmatávala a ochutnávala. Zvedavosť sa jej nakoniec stala osudnou, a ani okamžite poskytnutá rýchla pomoc jej život nezachránila. Informoval o tom český denník Blesk.

K nešťastiu došlo v Domove Jeřabina v obci Těchobuz v Pelhřimove. V osudný večer zdravotná sestra, ktorá mala službu, postihnutú dievčinu uložila do postele a išla sa postarať o ďalších zverencov. Mladá žena využila nestráženú chvíľu a do úst si dala vlastné výkaly, ktorými sa začala dusiť.

„Tá žena bola na mentálnej úrovni dvoj až trojročného dieťaťa. Stále niečo ohmatávala a ochutnávala,“ vysvetlila riaditeľka ústavu Simona Tomanová. Napriek tomu, že zdravotná sestra dievčine okamžite poskytla prvú pomoc a zavolala sanitku, zachrániť sa ju už nepodarilo.

Podľa riaditeľky zamestnanci nepochybili. „Vykonali sme veľmi prísne vyšetrovanie. Som presvedčená, že nikto z našich zamestnancov nepochybil,“ povedala. Tragédiu, ktorej sa zrejme nedalo zabrániť, polícia nevyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu