Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálny útok nožom na školákov: Zverejnili zábery masakry detí!

Muž najprv zaútočil na malú školáčku.
Muž najprv zaútočil na malú školáčku. (Zdroj: cctv news)

PEKING - Čínska polícia zverejnila video s brutálnym útokom muža, ktorý v piatok v areáli školy dobodal 23 detí. Zábery zachytávajú napadnutie prvej obete a tiež útek desiatok detí zo školy pred ozbrojeným útočníkom. Polícia už podozrivého obvinila.

Na videu je vidieť, ako muž prebehne nestráženým vchodom do školy a zaútočí na prvú školáčku, ktorá sa po jeho útoku zdvíha zo zeme a berie školskú aktovku. Video zaznamenáva tiež desiatky študentov, ktorí narýchlo opúšťajú školskú triedu a utekajú dole po schodoch.

Dobodané deti mali ťažšie i ľahšie zranenia na hlave a tvári. Žiadne z nich už nie je v ohrození života. Podozrivého muža menom Min Jing-Ťün polícia zadržala a obvinila zo všeobecného ohrozenia. Muž vraj trpí epilepsiou, ale podľa polície je schopný sebakontroly, a je teda za svoje činy zodpovedný. Údajne konal ovplyvnený predpoveďami, podľa ktorých sa blíži koniec sveta.

Podľa ďalších zverejnených informácií 36-ročný Min Jing-Ťün už vo štvrtok večer zmlátil svojich rodičov a dcéry a odišiel z domu. Potom sa vlámal do cudzieho domu, kde dvakrát bodol staršiu ženu, ktorá teraz leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Útok v čínskej provincii Che-nan sa odohral v rovnaký deň, kedy v americkom Newtowne dvadsaťročný strelec Adam Lanza zabil v miestnej škole 20 malých detí a šesť učiteliek. V Číne sa najhorší podobný útok odohral v máji 2010, kedy v škôlke v severozápadnej Číne 48-ročný muž kuchynským sekáčikom zabil osem detí, dvoch dospelých a sám potom spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu