Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vianoce strávi v base: Cinkota sa v noci prihlásil v bratislavskej väznici!

Dušan Cinkota
Dušan Cinkota (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Známy herec Dušan Cinkota, po ktorom už takmer týždeň pátrala polícia, sa našiel. V noci z nedele na pondelok sa sám prihlásil v bratislavskej base na výkon trestu, kde už sedí za mrežami. Potvrdil nám to zdroj z väzenského prostredia.

Cinkota predsa len strávi Štedrý večer za mrežami. Okolo pol tretej v noci sa dobrovoľne prihlásil v bratislavskom justičáku, aby nastúpil do väzby. Policajná hovokyňa potvrdila, že Cinkota je už za mrežami.

"Vzhľadom na to, že hľadaný Dušan Cinkota, v noci na dnes sám nastúpil do výkonu trestu v Bratislave, polícia po ňom končí pátranie," povedala Topkám bratislavská krajská hovorkyňa polície Mária Faltániová.

Herec po tom, ako ho odsúdili v dorogvej kauze na 8 rokov na tvrdo, zmizol bez stopy. Pátrala po ňom dokonca aj polícia, ktorá ho nenašla na mieste jeho trvalého bydliska. Tým, že sa sám prihlásil v bratislavskej väznici, sa vyhol navýšeniu trestu o dva roky, ktoré by mu hrozilo, ak by naďalej unikal. Kde sa zdržiaval herec doteraz, nie je známe. Údajne to bolo na severe Slovenska.

Súd zamietol odvolanie obžalovaných Cinkotu a Martina Havrana. Rozsudok súdu prvého stupňa považuje odvolací súd za správny a zákonný. Dokazovaním na okresnom súde bola podľa neho dostatočne preukázaná vina obžalovaných. Na prvostupňovom súde Cinkota povedal, že na odhaľovaní drogovej trestnej činnosti spolupracoval s policajtom J. So spoluobžalovaným Havranom sa zoznámil na základe policajtovej požiadavky. Jeho úlohou bolo nájsť miesto, kde sa drogy pripravovali, ako aj označiť "varičov".

V deň zadržania mal u seba drogu, ktorú kúpil u Havrana v byte. Drogu mal odovzdať policajtovi J., zadržala ho však iná hliadka. Cinkota, ktorý už raz bol pre drogy odsúdený, komentoval rozsudok okresného súdu slovami "neviem a začínam pochybovať o tom, či som spravil dobre, že som sa na spoluprácu s políciou dal."

Podľa denníka Sme však polícia odmietla, že by Cinkota približne 200 dávok pervitínu kupoval pod jej vedením. „Oslovil istého policajta, ale nešlo o oficiálne riadenú spoluprácu. V žiadnom prípade sa nevykonala kontrolovaná dodávka alebo predstieraný prevod, v ktorom by on vystupoval ako agent,“ povedal pre Sme policajný prezident Tibor Gašpar

Herec Andrej Hryc rozbehol petíciu, ktorou jej signatári žiadajú prezidenta Ivana Gašparoviča, aby udelil Cinkotovi milosť. Doteraz ju podpísalo vyše 13 800 ľudí. Okrem Hryca hlavu štátu o milosť pre Cinkotu žiada viacero umelcov či osobností verejného života, napríklad herec Pavol Topoľský, spevák Marián Greksa, podpredseda Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Pavol Múdry či bývalý novinár Karol Lovaš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu