Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pôžitkár Mello mal v Belize bar na pláži: Do vychyteného podniku chodili aj missky!

Údajný mafiánsky boss Karol Mello
Údajný mafiánsky boss Karol Mello (Zdroj: San Pedro Sun)

SAN PEDRO – Najhľadanejší Slovák Karol Mello (42), ktorý už tri týždne trávi čas v belizskej väznici, si pred svojím dolapením užíval na ostrove bohémsky život. Okrem slobody sa tešil aj z baru na pláži, ktorý mal kúpiť od miestnej realitky za takmer 250 tisíc dolárov! Informoval o tom denník Plus jeden deň.

Tajomstvá Mellovho života za hranicami sa pomaly, ale isto dostávajú na povrch. Údajný mafiánsky boss si mal počas úteku na ostrove zaobstarať bar na najvychytenejšom mieste, priamo na brehu Karibského mora. Mellovu pozornosť upútal X Lounge Restaurant & Bar v belizskom San Pedre, ktorý odkúpil za 249 tisíc amerických dolárov.

Podnik však údajne nie je napísaný na Mellovo meno, ani na meno jeho priateľky Zuzany Marošovej. Výnosný biznis na pláži má kryť Krisztina Horvat, no predstavitelia miestnej rady sú presvedčení, že kšeft patrí Mellovi, nech už je dohoda medzi ním a Krisztinou akákoľvek. Najhľadanejší slovenský zločinec sa mal dokonca pustiť do rekonštrukcie a bar plánoval zrenovovať, uvádza denník.

Niet pochýb o tom, že Mellov podnik mal jednu z najvýhodnejších pozícií. V jeho okolí sa nachádza ešte niekoľko menších reštaurácií, ktoré vlastnia cudzinci. „Zdá sa, že Mello získal priateľov v komunite amerických prisťahovalcov, ktorí sú presvedčení, že je úplne nevinný,“ prezradil človek, ktorý v San Pedre žije.

V „mafiánskom“ bare bývalo údajne vždy plno a veľmi živo. Svedčia o tom aj volejbalové turnaje, ktoré sa pravidelne odohrávali na pláži. Do podniku za zábavou však údajne chodili aj oveľa vzácnejší hostia. Minulý mesiac mali do X Lounge zavítať krásne adeptky na miss v Belize.

Dnes sa koná proces, na ktorom belizský súd rozhodne, či údajného mafiána vydajú z ostrova späť na Slovensko. Príkaz na vyhostenie Mella z Belize bol vydaný už 16. júla, avšak deň na to bol pozastavený, kým ho nevypočuje súd. Najhľadanejší zločinec totiž o sebe neuviedol pravdivé údaje, keď v krajine žiadal o trvalý pobyt. Na ďalšie rozhodnutie belizskej vlády preto čaká za mrežami.

Karol Mello je jedným z obvinených z vraždy bratislavského bossa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho alias Čongiho, ktorého zastrelili 9. septembra 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Rovnako tak čelí obvineniu z objednávky vraždy. Pri vyčíňaní jeho kumpánov v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zomreli chlapec a žena. Pôvodne bol však útok namierený na expolicajta Juraja Gála, chlapcovho otca. Vyšetrovateľ ho obvinil aj z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala v marci 2003.

Na úteku bol od novembra 2006. Zadržali ho 28. októbra 2010 v poľskom Krakove. Tamojšie justičné orgány ho na piaty raz vydali na trestné stíhanie na Slovensko. Do Bratislavy ho previezli v apríli a sudca ho posadil do väzby. Bratislavský krajský súd 19. mája 2011 Mella pustil pre procesné chyby nižšieho súdu na slobodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu