Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najsmutnejší milionár: Dostal 6,5 milióna, z vozíka ale nevstane

Abschir potrebuje 24-hodinovú starostlivosť Zobraziť galériu (2)
Abschir potrebuje 24-hodinovú starostlivosť (Zdroj: wz-newsline.de)

BERLÍN - Hovorí sa, že za peniaze si človek zdravie a šťastie nekúpi. Rozprávať by o tom mohol štrnásťročný chlapec z Nemecka, ktorého prezývajú "Najsmutnejší milionár". Kvôli pochybeniu lekárov pri pôrode sa totiž narodil s hendikepom. A hoci dostal astronomické odškodné, z vozíka ho to nepostavilo.

Jeho matka Muna A. sa na svoje štvrté dieťa veľmi tešila. Už mala tri dcéry, a preto bola nadšená, keď sa dozvedela, že čaká syna. Celé tehotenstvo bolo bezproblémové a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa u nej mali objaviť nejaké komplikácie. Dráma začalo tri týždne pred plánovaným narodením Abschira, keď žena dostala silné bolesti. V nemocnici v Düsseldorfe jej oznámili, že "dieťa slabý srdcový tep a musí okamžite prísť na svet".

Pôrod bol komplikovaný. Lekári dlho nevedeli, ako sa rozhodnúť. Nakoniec Mune urobili cisársky rez. Bolo však už neskoro, chlapec sa narodil s hendikepom.

Matka dala celý prípad na súd. Ten rozhodol o vyplatení bolestného vo výške približne 273 000 eur, pri ďalšom rozsudku v auguste 2009 sa suma zvýšila ešte o úroky, ktoré predstavovali ďalších 40 000 eur.

Muna sa vzdala svojej práce a so synom, ktorý potrebuje celodennú starostlivosť, zostala doma. Chlapec má neustále nejaké zdravotné komplikácie. Naposledy ho museli hospitalizovať pred Vianocami, pretože mu zlyhali mu obličky

Teraz súd rozhodol o tom, že Abschir dostane odškodnenie vo výške takmer 6,5 milióna eur. Rodičia tak budú môcť synovi konečne zabezpečiť starostlivosť, ktorú potrebuje. Zdravie mu však ani získané milióny už nikdy nevrátia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu