Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Argentínskej prezidentke vyoperovali nádor na štítnej žľaze

Cristina Fernándezová
Cristina Fernándezová (Zdroj: SITA)

PILAR - Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová sa v stredu podrobila triapolhodinovému chirurgickému zákroku, pri ktorom jej odstránili časť štítnej žľazy postihnutej rakovinou. Informoval o tom jej hovorca Alfredo Scoccimarro, podľa ktorého sa operácia uskutočnila v meste Pilar ležiacom približne 30 kilometrov severne od Buenos Aires a zaobišla sa "bez akýchkoľvek problémov alebo komplikácií".

Pred nemocnicou sa medzitým zhromaždili stovky Fernándezovej priaznivcov, aby jej vyjadrili svoju podporu. Prezidentka sa už stihla prebrať z narkózy a podľa chirurga Pedra Saca všetko nasvedčuje tomu, že sa riadne zotaví.

Rakovinu 58-ročnej Kirchnerovej diagnostikovali 22. decembra v rámci bežnej lekárskej prehliadky. Stalo sa to iba 12 dní po tom, ako začala svoje druhé funkčné obdobie na poste hlavy štátu. V nemocnici strávi 72 hodín, zotavovať sa by sa však mala 20 dní, počas ktorých ju bude zastupovať viceprezident Amado Boudou.

Rakovinu v poslednej dobe zistili viacerým lídrom Latinskej Ameriky - brazílskej prezidentke Dilme Rousseffovej, venezuelskému prezidentovi Hugovi Chávezovi a paraguajskému prezidentovi Fernandovi Lugovi. Na rakovinu sa lieči aj bývalý brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu