Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Drsný odkaz moderátora BBC: Štrajkujúcich postrieľajte pred ich rodinami!

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská verejnoprávna stanica BBC sa v stredu ospravedlnila za vyjadrenie svojho celosvetovo známeho prostorekého moderátora Jeremy Clarksona, ktorý v relácii The One Show povedal, že by štrajkujúcich štátnych zamestnancov zastrelil pred ich rodinou. Informuje o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Stanica uviedla, že Clarkson sa pokúsil o vtip, ktorý mu však nevyšiel. Keď  sa ho pýtali na to, čo si myslí o štrajkujúcich, povedal: "Všetkých by som ich zastrelil. Vyviedol by som ich von a popravil by som ich pred ich rodinami," povedal moderátor celosvetovo známej motoristickej relácie Top Gear.

"Myslím tým, ako si môžu dovoliť štrajkovať, keď majú tie ich najvyššie dôchodky, ktoré sú garantované, zatiaľ čo my ostatní musíme pracovať, aby sme sa uživili?," dodal.

Moderátor americkej stanice CNN Piers Morgan, Clarksonov dlhoročný odporca, v reakcii na sociálnej sieti Twitter napísal: "Úprimne, Jeremy Clarkson si myslí, že zle platené a prepracované zdravotné sestry, ktoré štrajkujú, by mali byť popravené pred ich rodinami."

V stredu v Británii štrajkovali až dva milióny štátnych zamestnancov. Ku štrajku sa pripojili učitelia, zamestnanci nemocníc, úradníci, zamestnanci súdov, colní a prisťahovaleckí pracovníci. Je to najväčší protest proti politike vlády konzervatívneho premiéra Davida Camerona a vôbec najmohutnejší protest v ostrovnom kráľovstve za posledných deväť desaťročí.

Neotvorili sa tisíce škôl a úradov. Z 24-tisíc škôl zostalo ráno 13-tisíc uzavretých, ďalšie mali obmedzenú výučbu. V mnohých nemocniciach zostal len najnutnejší počet pracovníkov. Štrajkujúci v centre Londýna sa zhromaždili pred parlamentom a sídlami štátnych úradov.

Odbory, ktoré štrajk zvolali, požadujú, aby vláda zvýšila platy v štátnom sektore a zastavila prepúšťanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu