Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšia obeť plankingu: Chlapec padol zo strechy auta!

Simon Hallam je stále v kóme
Simon Hallam je stále v kóme

SYDNEY - Planking, nová zábava, pri ktorej sa ľudia snažia natiahnuť hlavou dole na neobvyklých miestach a fotia sa pri tom, má zrejme ďalšiu obeť. Dvadsaťročného Austrálčana s ťažkými poraneniami hlavy previezli do nemocnice po tom, čo chcel planking vyskúšať na idúcom aute a spadol pritom zo strechy. Dnes o tom informovala agentúra Reuters.

Podstatou plankingu je položiť sa rovno ako doska tvárou dole na nejaké nezvyčajné alebo nebezpečné miesto a fotografiu z pokusu potom dať na internet. Záujem o neho sa začal šíriť, keď sa austrálsky rugbyový hráč David Williams v marci "pochválil" svojimi "plankingovými" schopnosťami v živom televíznom vysielaní. O planking sa potom začali pokúšať ďalší ľudia, najskôr na menej nebezpečných miestach ako zaparkované policajné autá alebo umývačky riadu. Pole pôsobnosti však časom rozšírili, okrem iného na továrenské komíny alebo železničné trate.
 
Uplynulý víkend zomrel dvadsaťročný Austrálčan po tom, čo sa zrútil z balkóna siedmeho poschodia hotela v Brisbane, kde sa chcel podľa polície položiť na zábradlie. Pri pokuse o planking však neudržal rovnováhu.
 
Zatiaľ posledná nehoda sa stala na začiatku týždňa v meste Inverell asi 470 kilometrov severne od Sydney kde mladý Simon Hallam pri plankingu spadol na hlavu zo strechy idúceho vozidla. Austrálske médiá uviedli, že dnes ráno bol stále v kóme.
 
Aj napriek tragickej udalosti sa podľa Reuters zatiaľ nezdá, že by záujem o nebezpečnú zábavu opadal. Stránka na Facebooku zasvätená plankingu v Austrálii 141 000 fanúšikov. Naopak kampaň, ktorá chcela na tejto sociálnej sieti nájsť 100 000 tých, kto planking nenávidia, podporilo iba šesť ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu