Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mladík sa zrútil z balkóna pri pokuse o planking!

Acton Beale doplatil na riskantnú zábavku Zobraziť galériu (4)
Acton Beale doplatil na riskantnú zábavku

SYDNEY - Pravdepodobne prvú obeť v podobe mladého Austrálčana, ktorý sa zrútil z balkóna na siedmom poschodí hotela v Brisbane, má nová internetová zábava "planking" (z anglického plank - doska). Jej podstatou je položiť sa rovno ako doska tvárou dole na nejaké nezvyčajné alebo nebezpečné miesto a fotografiu na dôkaz umiestniť na niektorú zo sociálnych sietí.

Ako potvrdila austrálska polícia, ktorú citujú miestne médiá, dvadsaťročný Acton Beale sa chcel v nedeľu položiť na zábradlie balkóna, zatiaľ čo ho jeho priateľ mal vyfotografovať. Neudržal ale rovnováhu, z balkónu spadol a zabil sa.

"Planking" sa podľa spravodajského serveru BBC News v posledných týždňoch rýchlo šíri. Jedna zo stránok na Facebooku venovaná tomuto novému fenoménu na 90 000 stúpencov a stovky fotiek ľudí ležiacich na komínoch, eskalátoroch, detských preliezačkách, rebríkoch, sedačkách a ďalších miestach či objektoch.

"Teraz sme videli mladého muža, ktorý chcel posunúť túto aktivitu o krok ďalej a položiť sa na balkón," povedal novinárom policajný komisár Ross Barnett. "Bohužiaľ, sa tragicky zrútil a zahynul."

Polícia austrálskeho štátu Queensland minulý týždeň varovala "plankerov" pred nebezpečnými pokusmi po tom, čo bol jeden z nich údajne zadržaný ležiac na bruchu na policajnom aute. "Akokoľvek dokážeme oceniť zábavu, nemôžeme tolerovať ohrozovanie seba alebo ostatných, či porušovanie zákona," uviedla vo vyhlásení.

Nedeľná smrť bola podľa Barnetta práve tým, čoho sa polícia obávala. "Ako planking naberá na popularite, bude dochádzať k väčšiemu počtu zranení a potenciálne aj k ďalším úmrtiam," dodal.

Austrálčan sa zabil pri plankingu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu