Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Darwinova cena za smrť: Poznáme víťaza roka aj storočia!

Acton zomrel nezmyselnou smrťou
Acton zomrel nezmyselnou smrťou (Zdroj: canberratimes.com.au)

BRISBANE - Darwinova cena baví svet už 17. rokom. Štipľavé ocenenie sa udeľuje ľuďom, "ktorí sa zaslúžili o zlepšenie ľudského genofondu tým, že sa z neho sami hlúpo vyradili". Hoci bol tento rok výber o niečo chudobnejší než v predchádzajúcich ročníkoch, víťaz sa našiel.

Stal sa ním Austrálčan Acton Beale, ktorý sa zabil pri riskantnom vykonávaní plankingu, populárneho fotenia v doskovej pozícii. Dvadsaťročný mladík sa v polovici mája pokúšal na balkóne o výnimočnú fotografiu v plankingovom štýle. Stratil však rovnováhu a po páde zo siedmeho poschodia sa zabil.

Jeho najväčším konkurentom v súťaži bol 55-ročný motorkár z New Yorku, ktorý na protestnej jazde proti nariadeniu nosiť prilby na motorke havaroval, spadol nechránenou hlavou priamo na obrubník a utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Jeho starší brat navyše vyhlásil, že by to jeho mladší súrodenec iste urobil znova, keby mohol. Vraj by to tak chcel.

Tento rok sa tak trochu nelogicky vyhlasoval aj hlupák storočia. "Skvostný" titul si odniesol štyridsaťročný kórejský vozíčkar, ktorý Darwinovu cenu vyhral vlani. Zo zlosti, že mu výťah ušiel tesne pred nosom, vyrazil svojím vozíkom bezpečnostné dvere a vošiel priamo do výťahovej šachty.

Darwinova cena

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu