Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zjazdnosť: Na Orave na cesty vyteká voda, na východe SR poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je mokrý. Rýchlostné komunikácie sú mokré. Cesty I. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na západnom a východnom Slovensku je prevažne mokrý, na ostatnom území Slovenska miestami pokrytý vrstvou kašovitého snehu do 5 cm, v severných častiach stredného Slovenska a v horských oblastiach s vrstvou utlačeného až zľadovateného snehu o hrúbke 1 až 5 cm.

Na cestách II.a III. triedy je prevažne utlačený, miestami zľadovatený sneh o hrúbke až do 15 cm. Horské prechody sú zjazdné, povrch vozoviek je pokrytý vrstvou utlačeného snehu hrúbky 1 - 7 cm, horské priechody Pezinská Baba, Pusté Pole, Ďurďošík, Havran, Makov, Skýcov, Branisko, Donovaly a Soroška majú povrch mokrý. Hmla so zníženou viditeľnosťou do 50m sa vyskytuje na D1 v okolí Čataja, Košíc a v okolí Chminianskej N. Vsi. Hmla so zníženou viditeľnosťou do 100m sa vyskytuje na D2 Bratislava - Kúty.

Na ceste I/18 pod Strečnom je nasadená ťažká mechanizácia na odstránenie spadnutých lavín, preto SSC prosí vodičov o maximálnu opatrnosť a rešpektovanie riadenia dopravy policajnou hliadkou. Na cestu I/14 HOP Šturec naďalej padajú lavíny. Pri nízkych teplotách na vozovkách s vlhkým a mokrým povrchom a na miestach s výskytom hmly sa môže tvoriť poľadovica. Na horských priechodoch Vernár, Huty, Dobšiná, Látky a Hriňová sa odporúča pre nákladné vozidlá používať snehové reťaze.

Na ceste I/18 v úseku medzi starým hradom Strečno a Dubnou skalou treba zvýšiť pozornosť, hrozí nebezpečenstvo padania skál na vozovku. Vzhľadom na oteplenie vyteká voda na cesty I. II. a III. triedy na viacerých miestach na celej Orave. V okrese Medzilaborce sa na vozovkách II/559 a II/ 575 vytvára poľadovica. Poľadovica sa tvorí na vozovkách I a II tr.aj v okrese St. Ľubovňa, Humenné a v okolí Vranova n/T.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu