Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zákazníci Orange odoslali počas sviatkov 21 mil. SMS správ

BRATISLAVA - Mobilný operátor Orange Slovensko evidoval u svojich zákazníkov aj tieto vianočné sviatky rekordné objemy odoslaných SMS správ. V období od 24. do 26. decembra totiž zákazníci Orange Slovensko odoslali spolu 21 mil. krátkych textových správ. Na Štedrý deň pritom odoslali užívatelia spoločnosti 15,75 mil. SMS správ a uskutočnili 5,64 mil. hovorov.

Počet odoslaných SMS tak bol viac ako šesťapolkrát vyšší ako v priemerný deň roka 2005 a medziročne bol vyšší o 19 %. Naopak, mierne poklesol počet uskutočnených volaní, ktorý bol medziročne nižší o 4 % a v porovnaní s priemerným dňom roka 2005 dokonca o 19 % nižší. Výrazný nárast zaznamenala spoločnosť na Štedrý večer v počte odoslaných obrazových správ, ktorých bolo 128 tisíc. V porovnaní s priemerným dňom roka 2005 to znamenalo trojnásobný nárast a v medziročnom porovnaní ich bolo viac o 104 %.

Nasledujúce dva dni počet odoslaných krátkych textových správ a uskutočnených hovorov nebol taký výrazný. Počas 25. decembra zákazníci Orange Slovensko odoslali spolu 2,92 mil. SMS správ, čo bolo o približne 22 % viac ako v priemerný deň roka, avšak v medziročnom porovnaní to znamenalo mierny pokles. O deň neskôr to už bolo len 2,28 mil. SMS správ, čo bolo o 10 % menej ako pred rokom a dokonca o 4,6 % menej ako počas priemerného dňa v roku 2005. Počty hovorov zhruba zodpovedali objemom spred roka. Počas 25. decembra to bolo 4,19 mil. hovorov, čo je o 43 % menej ako v priemerný deň roka a o deň neskôr to bolo 4,88 mil. hovorov, čo v porovnaní s priemerným dňom roka predstavuje menej o tretinu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu