Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Bratislave chcú postaviť byty za 70 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves by mal vyrásť obytný súbor za približne 70 mil. eur. Bytové domy pod názvom Slnečný vrch plánuje postaviť spoločnosť Doprastav Beta, s.r.o.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), nový obytný súbor poskytne 590 až 670 nových bytov. S výstavbou obytného súboru chce investor začať v marci budúceho roka, pričom ukončenie všetkých etáp výstavby je naplánované koncom roka 2020.

Bytové domy, ktoré by mali byť troj- až osemposchodové, budú obsahovať okrem funkcií bývania aj zariadenia občianskej vybavenosti ako sú obchody a služby, kancelárske a administratívne zariadenia a zariadenia verejného stravovania. Nový obytný súbor by sa mal rozprestierať na ploche 68 tisíc metrov štvorcových, z toho zastavaná plocha by mala predstavovať 19,7 tisíc metrov štvorcových.

Pre bývanie investor postaví 74 tisíc metrov štvorcových, pre občiansku vybavenosť bude určená plocha o rozlohe 19,5 tisíc metrov štvorcových. Investor plánuje postaviť aj viac ako tisíc parkovacích miest. V novom obytnom súbore by malo nájsť svoje bydlisko 1 640 až 1 850 obyvateľov.

Spoločnosť Doprastav Beta bola založená v minulom roku a je dcérskou firmou podniku Doprastav, a.s. Spoločnosť Doprastav je zapísaná v Obchodnom registri SR od decembra 1993. Zaoberá sa výstavbou ciest a diaľnic, mostov, vodohospodárskych diel a ekologických stavieb, ostatných diel inžinierskeho staviteľstva či pozemným staviteľstvom. Spoločnosť je od roku 2001 súčasťou nadnárodnej skupiny DDM Group.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu