Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Doka Drevo zrušila hromadné prepúšťanie

BANSKÁ BYSTRICA - Firma Doka Drevo Banská Bystrica, výrobca debniacich dosiek pre stavebný priemysel a brikiet z drevného odpadu, zrušila hromadné prepúšťanie 29 zo svojich 376 terajších zamestnancov. Potvrdila to vedúca oddelenia služieb zamestnávateľom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Bystrici Katarína Droppová.

Zlá ekonomická situácia firmy, ktorá bola dôvodom pôvodne ohláseného prepúšťania, sa však nezlepšila a neprišli ani žiadne nečakané zákazky. Doka Drevo ide v najbližších dvoch mesiacoch znížiť počet zamestnancov o 92. Odídu však sami dohodou. Ako uviedla vedúca personálneho oddelenia firmy Kristína Kavická, zamestnancom ponúkli pri odchode dohodou výhodnejšie finančné podmienky ako by mali pri prepustení.

"Dúfame, že ďalšie podobné kroky už nebude potrebné robiť," povedala Kavická.

Doka Drevo, s.r.o. je spoločnosťou v rakúskom vlastníctve, ktorá vznikla ako joint venture v roku 1994 ako Doka Smrečina, s.r.o. Spoločnosť vznikla ako spoločný podnik dvoch drevárskych firiem zaoberajúcich sa spracovaním ihličnatej hmoty, a to Doka Industrie GmbH so sídlom v Rakúsku v Amstettene a Smrečina, a.s. Banská Bystrica.

V apríli roku 1997 podpísaním zmluvy materská spoločnosť Doka Industrie GmbH odkúpila od Smrečiny, a.s. vlastnícky podiel a tým sa Doka Banská Bystrica stala 100% dcérskou spoločnosťou Doka Industrie. Spoločnosť bola premenovaná na Doka Drevo, s.r.o.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu