Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tento týždeň prepustili firmy vyše 700 ľudí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najväčšie hromadné prepúšťanie zatiaľ nahlásila firma Mäsospiš, kde plánujú prepustiť 215 zamestnancov. S textilnou prevádzkou končí aj firma Luko-K, kde stratilo prácu až 120 žien. Kvôli zlej ekonomickej situácií bude prepúšťať 29 ľudí spoločnosť Doka Drevo.

Hospodárska kríza na Spiši zatiaľ najviac postihla okres Spišská Nová Ves. Podľa informácií z Úradu práce najväčšie hromadné prepúšťanie ohlásila spoločnosť Mäsospiš, ktorá plánuje prepustiť 215 zamestnancov. Minulý rok prepustila spoločnosť Embraco 124 zamestnancov. SEZ nahlásila hromadné prepúšťanie 99 ľudí. V týchto dňoch postupne prichádzajú do evidencie úradu práce bývalí zamestnanci firmy ŽP Prako a Elektroconnect, ktoré nahlásili prepustenie 29 a 20 zamestnancov. Hromadné prepúšťania v oboch okresoch prispeli k zvýšeniu miery nezamestnanosti.

Zatiaľ jediné hromadné prepúšťanie v okrese Stará Ľubovňa ohlásila firma Luko-K, ktorá ruší celú textilnú prevádzku. O prácu tu príde 127 zamestnancov, z toho 120 žien. Úrad práce v Starej Ľubovni v súčasnosti eviduje 158 voľných pracovných miest. V okrese Poprad nahlásili od začiatku roka hromadné prepúšťanie dve firmy. Spoločnosť Tatraring ohlásila hromadné prepúšťanie 99 zamestnancov, firma AŽD W prepustí ďalších 71 ľudí. V okrese Poprad je k dispozícii 132 voľných pracovných miest, väčšinou v cestovnom ruchu.

Úrady práce v okresoch Kežmarok a Levoča nezaznamenali v tomto roku žiadne hromadné prepúšťanie. Miera nezamestnanosti je v Kežmarku viac ako 21 %. Ešte v septembri minulého roku nahlásila hromadné prepúšťanie 62 ľudí spoločnosť Tatraľan. V Kežmarku je k dispozícii momentálne len 15 voľných pracovných miest. V okrese Levoča má Úrad práce v ponuke 46 voľných pracovných miest.

 

V Banskobystrickom kraji prebieha tretie hromadné prepúšťanie

Firma Doka Drevo Banská Bystrica plánuje od polovice marca do polovice apríla prepustiť 29 zamestnancov. Ako dôvod prepúšťania firma uviedla svoju zlú ekonomickú situáciu. Od začiatku tohto roka ide v Banskobystrickom okrese o tretie nahlásené hromadné prepúšťanie, keď prvé dve nahlásili v januári Vojenské športové centrum Dukla a firma Küster. Dukla avizovala prepustiť od 21. januára do konca apríla 24 zo svojich 159 zamestnancov pre organizačné zmeny a nadbytočnosť. Spoločnosť Küster nahlásila, že z dôvodu svojej zlej ekonomickej situácie a aj organizačných zmien plánuje od začiatku marca do konca mája prepustiť 100 zo svojich 581 zamestnancov.

K firmám Rhenac Metallprodukte, Bonanza Slovakia, Nemak Slovakia, Illichmann Aluminium Casting a FAB Slovakia, ktoré banskoštiavnickému úradu práce nahlásili v januári hromadné prepúšťanie, pribudla v stredu aj firma Fagor Ederlan Slovensko. O prácu má v tejto firme prísť 46 zamestnancov. Ako dôvod uviedla vnútorné organizačné zmeny a nadbytočnosť. Rovnaký dôvod uviedla aj firma FAB Slovakia pri zvýšení počtu ľudí, ktorých chce do konca roka prepustiť, z pôvodne nahlásených 61 čiže všetkých 86. Kým v januári nahlásila začiatok plánovaného prepúšťania od konca apríla, teraz už je to od začiatku marca.

 

Avízované prepúšťanie v Prešovskom a Banskobystrickom kraji:

Tento týždeň prepustili firmy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu