Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hromadné prepúšťanie oznámil aj výrobca vlákien v Humennom

PREŠOV/HUMENNÉ – Hromadné prepúšťanie v počte 60 ľudí nahlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom spoločnosť Nexis Fibers a.s. Humenné. Ide o výrobných robotníkov a technicko-hospodárskych pracovníkov z celkového počtu 384 zamestnancov.

Spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou polyamidových vlákien, ako dôvod možného prepúšťania uviedla zlú ekonomickú situáciu a nedostatočné využívanie výrobných kapacít. Prepúšťať plánujú od 20. marca do konca roka.

Ako dnes uviedol vedúci oddelenia informačno-poradenských služieb humenského úradu práce Michal Druga, v okresoch Humenné a Snina je ohrozených celkom 899 pracovných miest, ktoré nahlásilo päť firiem. Z tohto počtu už zamestnávatelia reálne zrušili 544, do evidencie úradu práce sa zaregistrovalo 120 ľudí.

Vo väčšine prípadoch ešte plynie výpovedná lehota, preto najsilnejšiu vlnu registrácie očakávajú na úrade práce v marci a apríli. Humenský úrad práce má vo svojej evidencii za obidva okresy 7 437 zaregistrovaných nezamestnaných. Oproti rovnakému obdobiu vlaňajška miera nezamestnanosti stúpla o 3,3 % a predstavuje 13,61 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu