Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ceny ropy a zlata naďalej klesajú

NEW YORK - Cena ropy vo štvrtok pokračovala v oslabovaní v dôsledku rastúcich zásob americkej ropy a očakávaní, že štrajk v Nigérii nespomalí dodávky z krajiny, ktorá je ôsmym najväčším exportérom ropy na svete.

Trh s ropou je pod tlakom od stredy, keď správa vlády USA poukázala na rast zásob ropy v minulom týždni na 9-ročné maximum kvôli silným dovozom a nízkemu dopytu zo strany amerických rafinérií. Cena londýnskej ropy Brent, ktorá sa považuje v súčasnosti za najlepší indikátor svetových cien ropy, poklesla o 20 centov na 70,22 USD za barel po tom, čo v stredu oslabila o 1,42 USD. Cena americkej ľahkej ropy oslabila o 21 centov na 68,65 USD za barel.

Na trhu vzácnych kovov zlato vo štvrtok tiež rozšírilo svoje straty v dôsledku vyhliadok zvyšovania úrokových sadzieb vo svete, keď vyššie sadzby robia zlato menej atraktívnym aktívom. Na burze COMEX augustový kontrakt zlata oslabil o 88 centov na 654,2 USD za uncu. Počas dňa klesol až na 650,2 USD za uncu, keď silný dolár oslabil hodnotu vzácneho kovu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu