Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najlepšie u nás zarábajú tridsiatnici

BRATISLAVA - Internetový server špecializovaný na oblasť monitorovania platových podmienok NašePlaty.sk zverejnil priemerné platy vypočítané z dát získaných od užívateľov internetu v mesiaci apríl.

Celkovo boli pre prieskum spracované dáta od 4525 respondentov. Priemerné platy boli vypočítané pre 221 pracovných profesií, ktoré sú zverejnené na serveri.

Z prieskumu vyplynulo, že z hľadiska vekovej štruktúry najlepšie ohodnotenými sú zamestnanci vo veku 31 až 40 rokov. Respondenti zo štátneho sektoru v priemere zarobia 22 tisíc Sk, v súkromnom sektore 33 tisíc Sk. Až 63% respondentov je zamestnaných v domácich firmách alebo štátnych inštitúciách s priemerným platom 27 tisíc Sk. Respondenti zo zahraničných spoločností zarábajú 36 tisíc Sk a tvoria 37% respondentov.

Celkom sa v rámci servera uskutočňuje prieskum platov pre viac ako 400 pracovných pozícií.  V priebehu apríla sa do prieskumu zapojili respondenti z 324 rôznych pracovných pozícií, z ktorých bolo už 221 spriemerovaných a zverejnených. Celkovo priemerný plat všetkých respondentov, užívateľov internetu,  je 30 600 Sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu