Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Skupina J&T založila cyperský fond: Finanční žraloci sa sťahujú zo Slovenska!

Patrik Tkáč z J&T
Patrik Tkáč z J&T (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Skupina J&T sa čoskoro rozdelí na dve časti. V jednej budú banky, v druhej zvyšný majetok. Vedenie J&T sa navyše presťahuje z Bratislavy do Prahy. Informovali o tom dnes české aj slovenské Hospodárske noviny (HN).

Doteraz skupina združovala celý svoj majetok v hodnote približne 55 miliárd českých korún (2 miliardy eur) pod jednou strechou.

"Oddelenie bankových od nebankových aktív nám umožní fungovať lepšie. Preto sme založili nový cyperský fond, pod ktorý budú spadať všetky naše nebankové firmy. Najdôležitejšou z nich je podiel v Energetickom a priemyslovom holdingu (EPH)," povedal v rozhovore pre HN jeden zo zakladateľov J&T Patrik Tkáč.

Po novom bude pod J&T Finance Group SE patriť iba J&T Banka a Poštová banka. Po 33 % v tejto časti skupiny budú vlastniť otec Patrika Tkáča Jozef a Ivan Jakabovič. Finančník Mario Hoffmann bude mať 24-% podiel, zvyšných 10 % získa dlhoročný manažér skupiny Dušan Palcr.

Nebankovú časť zastreší novo založený cyperský fond súkromného kapitálu J&T Private Equity Group, v ktorom takmer 20 % bude vlastniť Patrik Tkáč. Po necelých 10 % v ňom budú mať Ivan Jakabovič, Jozef Tkáč, Mario Hoffmann, ale aj spoločníci z ďalších firiem ako Branislav Prieložný, Igor Rattaj či Peter Korbačka.

(1 EUR = 27,534 CZK)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu