Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Akcie cíferskej Hydiny vykupuje Agrofert za 444 Sk

BRATISLAVA - Spoločnosť Agrofert Holding, a.s., so sídlom v Prahe, ktorá patrí do nadnárodnej skupiny Agrofert Holding, vyhlásila vo štvrtok povinnú ponuku na prevzatie akcií cíferskej spoločnosti Hydina, a.s. Ako vyplýva z informácií zverejnených firmou Agrofert Holding, povinná ponuka platí 60 kalendárnych dní od jej zverejnenia, teda od 21. decembra tohto roku.

Firma Agrofert Holding nadobudla k 30. augustu tohto roka 78,02-precentný podiel na základnom imaní firmy Hydina, a.s., čím jej vznikla povinnosť vyhlásiť povinnú ponuku. Povinná ponuka sa vzťahuje na prevzatie zaknihovaných akcií na doručiteľa. Cena za akciu s menovitou hodnotou 1 000 Sk je v povinnej ponuke stanovená na 444 Sk. Povinná ponuka na prevzatie bude financovaná z vlastných zdrojov navrhovateľa.

Česká skupina Agrofert je voľné holdingové zoskupenie podnikov pôsobiacich v chemickej výrobe, potravinárstve a poľnohospodárstve. Konsolidované tržby Agrofert Holdingu dosiahli vlani približne 67 mld. CZK. Rok 2005 ukončila skupina s čistým ziskom vo výške 3,631 mld. CZK. Spoločnosti skupiny zamestnávajú cez 17,8 tis. pracovníkov. Okrem Českej republiky a Slovenska pôsobí skupina Agrofert aj v Holandsku, Maďarsku, USA, Taliansku, Dánsku, Nemecku, Číne a Švajčiarsku. Na Slovensku je okrem Hydiny Cífer zastúpený prostredníctvom spoločností Agrofert Slovakia, Istrochem, Duslo, Soya Agrocenter, Hyza, THP, Goldex a firmy Agrocentra, pod ktorú patria Agrospol a Agroslužby. Okrem toho v júli schválil Protimonoponý úrad SR Agrofertu vstup do troch slovenských pekární prostredníctvom dcérskej firmy Penam Brno.

Spoločnosť Hydina, a.s. Cífer, ktorá sa zaoberá predovšetkým spracovaním jatočnej hydiny, ukončila vlaňajší rok s čistým ziskom v hodnote 8,6 mil. Sk, kým rok pred tým evidovala stratu v objeme 26,5 mil. Sk. Z hospodárskej činnosti zaknihovala zisk v sume 8,7 mil. Sk, v predchádzajúcom roku však zaznamenala stratu na úrovni 23,3 mil. Sk. Záporný výsledok hospodárenia z finančnej činnosti v roku 2004 vo výške 8,9 mil. Sk zredukovala firma vlani na 716 tis. Sk. Tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb zapísala firma s 15,2-percentným medziročným nárastom na vlaňajších 708,3 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu