Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Richter odkazuje: Vládne opatrenia prinesú desaťtisíce pracovných miest!

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda podľa ministra práce a sociálnych vecí Jána Richtera onedlho schváli súbor prorastových opatrení, ktoré prinesú na Slovensku desaťtisíce nových pracovných miest.

"To je naša odpoveď na nezamestnanosť," povedal minister počas svojho vystúpenia na mimoriadnej schôdzi parlamentu o nezamestnanosti. Pôjde podľa neho o verejné investície vo viacerých oblastiach, či o investičné stimuly.

Šéf rezortu práce a sociálnych vecí pritom odmietol tvrdenie opozičných poslancov, že rast nezamestnanosti na Slovensku ovplyvnili legislatívne opatrenia súčasnej vlády. Podľa Richtera sa nezamestnanosť na Slovensku vždy vyvíjala podľa vývoja hrubého domáceho produktu.

"Celá táto schôdza je výsledkom opozičnej snahy vytĺkať politický kapitál," uviedol. Na nezamestnanosť podľa neho treba ísť aktívnou politikou zamestnanosti či prorastovými stimulmi. Vo vývoji nezamestnanosti v tomto roku však minister nečaká zázraky. "Nie je možné s nezamestnanosťou výrazne pohnúť," dodal Richter.

Opoziční zákonodarcovia navrhujú parlamentu prijať uznesenie, podľa ktorého by vláda do národnej rady nemala predkladať žiadne zákony, ktoré znamenajú zvyšovanie finančných a nefinančných povinností, úloh a bremien pre zamestnávateľov a podnikateľské prostredie.

Vláda by podľa opozície zároveň mala do 30. mája predložiť do parlamentu správu o konkrétnych opatreniach na zlepšenie podmienok pre tvorbu pracovných miest, zníženia daňového a odvodového zaťaženia zamestnávateľov a o konkrétnych opatreniach na odbúranie finančných a nefinančných záťaží a bariér existujúcich v slovenskej ekonomike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu