Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ficov smelý plán: Sľúbil, že zoženie prácu 60-tisíc Slovákom!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V najbližších dňoch predstaví vláda Roberta Fica rad konkrétnych opatrení, ktoré na Slovensku umožnia vznik väčšieho množstva nových pracovných miest. Vláda o nich bude rokovať so svojimi partnermi v rámci Rady solidarity.

"Prvé kvalifikované odhady, ktoré máme k dispozícii potvrdzujú, že tento rad prorastových opatrení by mal viesť k vytvoreniu ďalších 60 000 pracovných miest na Slovensku," informoval dnes Fico na dnešnom zhromaždení delegátov Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) v Bratislave.

Nové pracovné miesta chce vláda vytvoriť prostredníctvom prorastových opatrení, ktoré sú jednou z jej priorít na tento a budúci rok. Pritom nepôjde len o aktivity na domácej, ale aj medzinárodnej úrovni. V rámci členských štátov Európskej únie (EÚ) sa totiž v súčasnosti formuje skupina premiérov, ktorí chcú na najbližšom zasadnutí Európskej rady (ER) prísť s iniciatívou iného spôsobu konsolidácie verejných financií po roku 2014. Podľa Fica by mala skupina hláv štátov takisto hľadať riešenie, ako vyviesť štáty únie z hospodárskej krízy pomocou veľkých infraštrukturálnych projektov.

Prioritou vlády na najbližšie obdobie bude tiež zlepšovanie podnikateľského prostredia na Slovensku, ako aj lepšie čerpanie eurofondov. "Urobíme všetko preto, aby nielen malé a stredné podniky, ale aj veľké podniky mali možnosť čerpať zo sumy, ktorá na roky 2014 až 2020 je pre Slovensko historicky najvyššia," avizoval premiér. Ako dodal, prioritou bude aj boj proti daňovým únikom, pričom v tejto súvislosti už vláda zaznamenala úspech. Výrazne sa totiž znížil počet žiadostí o vratky dane z pridanej hodnoty (DPH) a zvýšil sa výber dane z príjmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu