Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico v Paríži: Budeme aktívnejšie bojovať proti daňovým únikom

Robert Fico a Francois Hollande
Robert Fico a Francois Hollande (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Boj s daňovými únikmi a daňovými rajmi je spoločným záujmom francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a predsedu vlády SR Roberta Fica. Informovali o tom dnes na tlačovom brífingu po spoločných rokovaniach v Elyzejskom paláci v Paríži.

"Slovensko bude aktívne v týchto témach nielen na národnej úrovni, ale chce byť súčasťou všetkých rozumných medzinárodných, nadnárodných iniciatív v tomto duchu," vyhlásil Fico.

Fico našiel s francúzskym prezidentom spoločnú reč aj v oblasti úsporných opatrení. "Konsolidácia verejných financií musí byť ruka v ruke s opatreniami, ktoré budú garantovať udržateľný hospodársky rast a pokles nezamestnanosti," dodal Fico. Rovnaký názor majú aj v otázke použitia voľných zdrojov EÚ na tvorbu nových pracovných miest a boj s nezamestnanosťou. "Nemôžeme dovoliť, aby sa z čisto formálnych dôvodov nevyčerpali zdroje v rozpočte EÚ na roky 2007 až 2013," dodal Fico.

Prezident Hollande prijal aj pozvanie slovenského premiéra na návštevu SR. Podľa Ficových slov to bude znamenať novú dynamiku vo vzájomných vzťahoch oboch krajín. Hollande by mal na Slovensko zavítať na jeseň tohto roka. Fico ešte vystúpi na pôde Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), kde bude rokovať s generálnym tajomníkom Josém Ángelom Gurríom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu