Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Kam s peniazmi, aby zarábali a boli v bezpečí?

Hľadajte tradične výhodný úrok, nielen príležitostnú ponuku Zobraziť galériu (2)
Hľadajte tradične výhodný úrok, nielen príležitostnú ponuku (Zdroj: postova banka)

Stále platí, že sme národ skôr šetrný než zadlžený a momentálne sporíme ešte viac ako v období pred krízou. Veď len za posledný rok sme si uložili do bánk o 6 % viac peňazí ako vlani. Snom azda každého z nás je mať peniaze uložené v bezpečí, zároveň ich nechať zarábať a ideálne, ak sú poruke tak, aby sme ich mohli mať kedykoľvek k dispozícii. Dnes vám už banka dokáže splniť aj tento sen.

 

Zarobiť môžete až 30-násobne viac

Aj keď ešte stále ľudia držia takmer tretinu svojich úspor na bežných účtoch a rezervy majú skryté aj doma v „zaručene tajných skrýšach“, dnes už veru neplatí ono povestné: sporenie = pančucha alebo matrac. Peniaze schované doma sa vám nezhodnotia ani o cent a navyše o ne môžete vďaka zlodejovi kedykoľvek prísť. Bezpečne uložené peniaze, ktoré aj zarábajú, sú peniaze uložené v banke. A ak chcete, aby vaše peniaze skutočne aj zarábali – uložte ich na klasické „termiňáky“, ktoré oproti bežným účtom ponúkajú niekedy aj 30-násobne vyšší úrok. Mesačne tak na svojich úsporách môžete zarobiť aj niekoľko desiatok eur.

Hľadajte tradične výhodný úrok,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: postova banka)

Všímajte si tradične výhodný úrok a stabilitu banky

V rebríčku obľúbenosti termínovaných vkladov prevládajú tie s viazanosťou na 1 rok, na popularite však získavajú už aj dvoj či trojročné termínované vklady. Práve na tých dnes nájdete veľmi atraktívne úročenie. Aj tu však platí jedno – nesiahajte po prvej ponuke. Dobre porovnávajte ponuky bánk a všímajte si najmä to, ktorá banka ponúka výhodné úročenie nielen príležitostne, ale tradične už niekoľko rokov. Jednou z takýchto bánk je napríklad aj Poštová banka. „20-ročná história Poštovej banky nie je len o dôvere takmer milióna klientov ale aj o tom, že v prípade termínovaných vkladov sme vždy vedeli našim klientom ponúknuť nadpriemerné zhodnotenie ich úspor. Na ročnom termínovanom vklade získajú klienti takmer tri percentá ročne, na dvojročnom termínovanom vklade im ich peniaze zhodnotíme ročným úrokom 3,3%. Ak si u nás uložia peniaze na tri roky, zhodnotíme im ich úrokom 3,4 % ročne. Vo všetkých prípadoch ide spomedzi vybraných  najväčších slovenských bánk o najlepšiu ponuku na trhu,“ hovorí Eva Pavlíková, vedúca oddelenia vkladových produktov Poštovej banky.

Kde nájdete tradične najvýhodnejší úrok ?

Náš tip: Ak si vložíte 3 tisícky na trojročný termínovaný vklad Poštovej banky, po troch rokoch získate na úroku takmer 3 stovky eur. Banka je na trhu už 20 rokov a dlhodobo ponúka jedny z najlepších úročení na termínovaných vkladoch.

- reklamná správa -

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu