Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V Prievidzi otvorili priemyselný park

BRATISLAVA - V Prievidzi v stredu oficiálne otvorili priemyselný park (PP) Prievidza - Západ I.

"Prvou spoločnosťou, ktorá začne začiatkom budúceho roka v novootvorenom priemyselnom parku s výstavbou svojho závodu, bude rakúska firma Rübig. Tá plánuje prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Rübig SK, k.s. v Prievidzi celkovo preinvestovať približne 650 mil. Sk a vytvoriť 400 a 450 nových pracovných miest," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa mesta Ivona Vojtášová.

Ako pokračovala, investor by mal svoj prvý závod s rozlohou 9 tis. metrov štvorcových dostavať do novembra 2007, do roku 2010 by mal zamestnať približne 155 pracovníkov. V novopostavenej hale plánuje spoločnosť Rübig SK zriadiť výrobu zápustkových kovaní s produkciou nástrojov a mechanickým opracovaním. Následne by mal tento subdodávateľ automobilového priemyslu postaviť v PP ďalší montážny závod, logistické centrum a na záver kaliareň.

V súčasnosti prebiehajú podľa Vojtášovej rokovania s ďalšími štyrmi zahraničnými a štyrmi domácimi investormi. "Ide o firmy z oblasti strojárskeho priemyslu a potravinárstva. Vzhľadom na neukončenosť jednotlivých rokovaní s potenciálnymi investormi, by však bolo predčasné zverejniť ich názvy," komentovala hovorkyňa Prievidze.

Na realizáciu inžinierskych sietí získala Prievidza štátnu dotáciu vo výške takmer 151 mil. Sk. "Výstavbu infraštruktúry pre priemyselný park Prievidza - Západ I zrealizovala spoločnosť Ekostav Slovakia, s.r.o. Kysucké Nové Mesto. Zmluvná cena predstavovala 251,8 mil. Sk," povedala Vojtášová. Firmu Ekostav Slovakia vybrali v rámci rokovacieho konania bez zverejnenia, čo obstarávateľ odôvodnil časovou tiesňou, zmluva uzavreli zúčastnené strany koncom decembra minulého roka.

Priemyselný park Prievidza - Západ I s rozlohou približne 51 hektárov predstavuje prvú etapu výstavby priemyselnej zóny v Prievidzi. "V budúcnosti plánuje mesto Prievidza v rámci ďalšej etapy pokračovať rozšírením parku až na 73 hektárov. Zámerom mesta je umiestniť v parku okolo osem podnikateľských subjektov len z výrobnej sféry s možnosťou zamestnať zhruba 1200 až 1 500 ľudí," dodala Vojtášová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu