Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Miškov sa s Bubeníkovou mesiace sporí o predaj časti SPP

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS), ktorý dnes pre kauzu Gorila požiada vládu o odchod šéfky Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej, sa s ňou mesiace sporí o veľký obchod.

 V hre je osud 49 % akcií a manažérska kontrola nad Slovenským plynárenským priemyslom (SPP), píše vo svojom dnešnom vydaní denník Pravda.

Zahraniční spoluvlastníci plynární, nemecký E.ON Ruhrgas a francúzsky Gaz de France, chcú svoj 49-% podiel predať. K tomu by sa však mal vyjadriť aj štát. Záujemcom je český Energetický a průmyslový holding (EPH) ovládaný miliardárom Danielom Křetínskym a finančnou skupinou J&T.

Miškov podľa Pravdy na šéfku FNM naliehal, aby súhlasila s poskytnutím akcionárskej zmluvy v SPP českému holdingu. Bubeníková však bola proti a obchod presadzovaný ministrom sa tak zatiaľ neuskutočnil.

"Ide o odpútanie pozornosti a zneistenie členov vlády pred hlasovaním o návrhu odvolania šéfky FNM z dôvodu vážnych podozrení súvisiacich s medializovanou kauzou Gorila," reagovala pre Pravdu hovorkyňa ministerstva hospodárstva Daniela Piršelová. Kauza sa podľa denníka objavila len pár dní po vyhrotení slovnej prestrelky medzi Bubeníkovou a Miškovom v listoch, ktoré má Pravda k dispozícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu