Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V Dubnici a Trenčíne avizovali hromadné prepúšťanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Trenčiansky úrad práce avizoval tri hromadné prepúšťania, v dvoch prípadoch ide dubnické firmy ZVS Holding a ZVS Impex, treťou je trenčianska Ozeta Neo. V ZVS Holding plánujú prepustiť 65 ľudí, v ZVS Impex 21 pracovníkov. "Hromadné prepúšťania sú prerokované s naším úradom práce a zatiaľ ešte nedošlo k hromadnému prepúšťaniu," informovala Darina Makovcová.

V prípade Ozety Neo ide o dlhodobý proces, ktorý sa začal už v roku 2009. Celkovo by malo v podniku prísť o prácu 250 zamestnancov, pričom väčšina z nich ukončila pracovný pomer v priebehu roka 2009 a v súčasnosti spoločnosť prepúšťa minimálny počet zamestnancov. Výrobca pánskej konfekcie už v roku 2007 prepustil 870 ľudí. Dôvodom bolo vtedy posilňovanie slovenskej koruny voči euru. Vlastníkom spoločnosti je skupina Penta Investments.

V okrese Trenčín bolo k 25. januáru tohto roka 4 642 ľudí bez práce, čo predstavuje mieru nezamestnanosti 7,71 percenta. O niečo lepšie na tom bol okres Ilava, kde evidovali 2 489 nezamestnaných a mieru nezamestnanosti 7,25 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu