Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vo Váhostave hromadné prepúšťanie, o prácu príde 500 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Žilinská stavebná firma Váhostav - SK prepustí 500 ľudí. Potvrdil to dnes riaditeľ žilinského úradu práce Jozef Machyna. O prepúšťaní v závode špekulovalo jeho vedenie už v júni.

Súviselo to s úvahami o prípadnom zrušení dostavby diaľnice D1 prostredníctvom projektu verejno-súkromného partnerstva, na ktorom sa podieľa s viacerými firmami. Televízia TA3 poznamenala, že o prácu prídu najmä robotníci, ktorí pracovali práve na stavbe diaľnice.

"Dôvod uviedli stratu zákaziek, nemajú naplnený objem takých finančných prostriedkov, aby mohli utiahnuť takýto počet zamestnancov," povedal Machyna. Hromadné prepúšťanie nahlásili úradu podľa neho už 8. júla, mesiac po tomto termíne by malo v prvej etape prísť o prácu 323 ľudí. Ďalších firma prepustí do konca januára budúceho roka.

O prácu na Slovensku prišli po nástupe svetovej hospodárskej krízy ľudia v mnohých podnikoch. Prepúšťali napríklad textilky Makyta Púchov či Ozeta Neo v Topoľčanoch alebo výrobca umelých vlákien pre textilný priemysel Chemlon Humenné. V apríli oznámil prepúšťanie producent káblových zväzkov pre automobilový priemysel Yazaki v Prievidzi, ďalší ľudia stratili zamestnanie v závode spoločnosti Molex v priemyselnom parku v Kechneci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu