Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Smutný vianočný darček: Hromadné prepúšťanie!

Vstup do budovy Panasonic Slovakia Zobraziť galériu (5)
Vstup do budovy Panasonic Slovakia

KROMPACHY - Veľmi smutné budú Vianoce v domácnostiach 162 zamestnancov výrobného závodu spoločnosti Panasonic Slovakia. Oznámili im, že v januári dostanú výpovede.

Medzi zamestnancami spoločnosti sa šíri smútok a beznádej. „Ak ma naozaj prepustia, netuším, čo budem robiť. Manžeka nepracuje a kde si nájdem prácu ja, netuším,“ tvrdí so slzami v očiach muž, ktorý je živiteľom rodiny s dvomi deťmi. „Je to pekný darček k Vianociam.“

Spoločnosť odôvodňuje prepúšťanie až 42-percentným poklesom predaja DVD rekordérov a znížením ceny Blu-ray prehrávačov na európskom trhu. Firma teda musí šetriť. Zvolila si cestu prepustenia 150 robotníkov a 12 administratívnych pracovníkov.

Momentálne pracuje v krompašskom Panasonicu 890 ľudí. Mnohí z nich sa boja, že ohlásené hromadné prepúšťanie nebude posledné. „Povráva sa, že chcú presťahovať časť výroby do Číny,“ prejavila svoje obavy žena v stredných rokoch. Vedenie spoločnosti to však popiera a tvrdí, že v Krompachoch naopak skúma možnosti zavedenia nových druhov výroby.

Prepúšťanie v Panasonicu bude mať pre región zlý dopad. Pracovných príležitostí je tu málo a kto bude chcieť zamestnanie, bude musieť cestovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu