Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na 17. November budú spomínať študenti aj komunisti

17. November 1989
17. November 1989

BRATISLAVA - Na oficiálnej spomienke na 20. výročie nežnej revolúcie v starej budove Národnej rady na Župnom námestí v Bratislave vystúpia v stredu 18. novembra tak bývalí komunisti, ako aj predstavitelia novembrovej revolúcie.

Popri Milanovi Čičovi, Rudolfovi Schusterovi a Petrovi Weissovi budú medzi rečníkmi aj zástupcovia vtedajších študentov Zuzana Mistríková, Anton Popovič či Milan Vagač. Pridá sa aj Martin Bútora. Pozvanie na oficiálnu spomienku prijali tiež František Mikloško a Ján Čarnogurský. Vystúpi tiež László Nagy.

"Podľa počiatočných informácií o programe to vyzeralo, že by nebolo jasné kto je kto," ozrejmila dôvod istého váhania a rozhodovania sa o účasti niektorých pozvaných ľudí Mistríková. Nakoniec sa však podľa nej dohodli na vystúpeniach v blokoch, z čoho bude jasné, kto kam patrí. Mistríková považuje za vhodné, aby sa na tejto oficiálnej udalosti, na ktorú sú pozvaní aj významní zahraniční hostia, zástupcovia študentov zúčastnili. Rovnako si myslí, že k novembrovým udalostiam majú okrem lídrov a oponentov vtedajšieho režimu čo povedať aj bývalí komunisti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu