Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cesta do krajiny Oz

Cesta do krajiny Oz Zobraziť galériu (10)
Cesta do krajiny Oz

Do slovenských kín prichádza neuveriteľný príbeh o mužovi, ktorému mágia otvorila dvere do iného sveta, a teraz je na ňom, aby ho zachránil, stal sa slávnym čarodejníkom a lepším človekom. Výpravný film inšpirovaný nesmrteľnou klasikou – Cesta do krajiny Oz.

Režisér Sam Raimi a jeho tím vytvorili fantastický svet filmu Cesta do krajiny Oz, v ktorom prinášajú pohľad na zrod populárneho mága z knihy Franka Lymana Bauma - Čarodejník z krajiny Oz. Ako prequel objavuje snímka históriu postavy a ponúka unikátny originálny filmový zážitok.

Baum, ktorý v rokoch 1900-1920 napísal štrnásť kníh zasadených do svojho fantasy sveta, nikdy neodhalil minulosť čarodejníka. „Mám rád príbehy o zrode, a preto sa mi páčil nápad zistiť, ako sa vlastne stal tým, kým je,“ hovorí producent Joe Roth. „Takže návrat k Baumovým knižkám, rešerše a predstava ako to mohlo byť, ma nadchli.

Cesta do krajiny Oz je pre režiséra Sama Raimiho (trilógia Spider-Man) najväčším projektom jeho pestrej kariéry. „Toto je ohromný film, gigantický vo všetkých ohľadoch. Svet Oz, ako ho Frank Baum stvoril, má tak veľa rozmanitých krajín... Je komplexne vymyslený. Na porovnanie filmy o Spider-Manovi predstavovali fantastickú postavu v meste, ktoré sme poznali, newyorskom Manhattane. Nebolo to o stvorení nového sveta. A presne to Baum vo svojich knihách urobil. Vymyslel celý vesmír Oz.

Oscar Diggs (James Franco) je druhotriedny púťový kúzelník s pochybnými metódami a morálkou. Jedného dňa však trochu preženie jeden svoj kúsok a víchor ho unesie na balóne z prašného Kansasu do tajomnej a životom pulzujúcej krajiny Oz. Oscar sa domnieva, že sa naňho konečne usmialo šťastie v podobe slávy a kráľovského pokladu krajiny Oz. Ale len do chvíle, keď stretne tri čarodejnice, Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams), ktoré nie sú presvedčené, že práve on je veľký čarodejník, o ktorom hovoria proroctvá a ktorého všetci očakávajú.

Oscar je tak nedobrovoľne vtiahnutý do veľkých problémov, ktorým čelí krajina Oz a jej obyvatelia a musí sa naučiť rozlíšiť, kto je v tom zápase dobrý a zlý. S pomocou vynaliezavosti, ilúzií a trošky skutočnej mágie sa postupne stáva nielen veľkým čarodejníkom, ale možno aj iným človekom…

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu