Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vodná nádrž Ružiná pri Lučenci - Divín

Zobraziť galériu (7)

V horúcich letných dňoch sa môžete v okolí Lučenca schladiť v príjemnej vodnej nádrži Ružiná v prekrásnom horskom prostredí. K príjemnej atmosfére prispieva aj teplota vody, ktorá sa pohybuje okolo dvadsaťpäť stupňov Celzia, príjemný personál a niekoľko tradičných letných športov. Nízke ceny za ubytovanie a stravu sú počas dovolenkového rozpočtu veľmi príjemné.

Nádrž Ružiná - časť Divín, sa nachádza len niekoľko kilometrov od Lučenca a patrí pod obec Divín. Areál je pekne a čisto upravený, najmä trávnatá pláž s rozlohou približne 5 kilometrov. Ubytovať sa môžete v bunkách alebo stanoch, prípadne v neďalekom ubytovacom zariadení v areáli Ružiná. Okrem vodných bicyklov a iných tradičných letných športov sa môžete vybrať napríklad na ryby či huby do blízkeho lesa. Zaujímavá môže byť aj vychádzka na hrad Divín alebo do Zichyho kaštieľa.

Ubytovanie


Možnosti ubytovania sú obmedzené na bunky, stany a obytné prívesy. V cene za ubytovanie v stanovom mestečku je zahrnuté iba prenajatie pozemku. Kapacita stanového mestečka je 250 ľudí, čo znamená, že sa tam zmestí asi 60 stanov. Bunky sú troj- a štvorlôžkové. Kapacita ubytovania je 25 ľudí. V blízkosti stanového mestečka a neďaleko pláže sú spoločné sociálne zariadenia - toalety a sprchy. Hneď pri vstupe je recepcia otvorená od 7. - 21. hodiny. V areáli je pre ubytovaných hostí sprístupnené parkovanie za poplatok 40 korún na deň.

V prípade, že dávate prednosť ubytovaniu v hoteli, môžete zájsť do neďalekej obce Divín, v ktorej sa nachádza ubytovacie zariadenie špeciálne vyčlenené pre turistov vodnej nádrže Ružiná.

Stravovanie


V okolí vodnej nádrže sa nachádza niekoľko bufetov, ktoré majú širokú ponuku studených aj teplých jedál a osviežujúcich nápojov. Za relatívne nízke ceny dostanete veľké a chutné porcie. V areáli nenájdete spoločnú jedáleň či reštauráciu. Športové aktivity Najvyužívanejšie sú štvormiestne vodné bicykle prenajímané za poplatok. Tenisové a volejbalové ihriská sú k dispozícii po celý deň. Ak sa vyberiete na toto príjemné miesto s deťmi, môžu sa dosýta vyšantiť na preliezke a šmýkačke. O deti sa nemusíte báť ani keby sa vám stratili z dohľadu. Na pohodu a poriadok dohliadajú niekoľkí plavčíci.

PLUSY

- lacná strava a nápoje
- možnosť rybárčenia a zbierania húb
- škola windsurfingu

MÍNUSY

- v okolí nie sú informačné tabule, ktoré by informovali, kde sa nachádza vodná nádrž
- nedostatok atrakcií pre deti
- neudržiavaná hracia plocha minigolfu

CENY UBYTOVANIA:

Bunka - 4 lôžka 640 Sk/deň
Bunka - 3 lôžka 480 Sk/deň
Stan - 4 osoby 80 Sk/deň
Stan - 6 osôb 100 Sk/deň
Obytný príves 80 Sk/deň
Dospelý 50 Sk/deň
Dieťa 20 Sk/deň


CENY STRAVOVANIA:

Pivo 0,3 l 15 Sk
Pivo 0,5 l 25 Sk
Kofola 0,3 l 12 Sk
Kofola 0,5 l 15 Sk
Čaj 10 Sk
Káva 10 Sk
Hranolčeky 18 Sk
Pečený pstruh 45 Sk/100 g
Pečená klobása 35 Sk
Kuracie rezne 55 Sk
Vyprážané šampiňóny 45 Sk


CENY ŠPORTOVÝCH AKTIVÍT:

volejbal, tenis 100 Sk/hod.
tenisová raketa 50 Sk
volejbalová lopta 50 Sk
vodný bicykel 100 - 180 Sk/hod.
Chceš vidieť kde je Vodná nádrž Ružiná pri Lučenci - Divín >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu