Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Wall Street: Peniaze nikdy nespia - Michael Douglas v oscarovej roli finančného žraloka

Wall Street: Peniaze nikdy nespia Zobraziť galériu (5)
Wall Street: Peniaze nikdy nespia

Michael Douglas je späť. Hoci svet obleteli správy o jeho vážnej chorobe, držiteľ dvoch Oscarov sa naplno zapája do kampane k jednému z najočakávanejších filmov tohto roka Wall Street: Peniaze nikdy nespia. Nechýbal ani tento týždeň na jeho newyorskej premiére.

Filmový triumvirát v podobe režiséra Olivera Stona (trojnásobný držiteľ Oscara), herca Michaela Douglasa a producenta Edwarda R. Pressmana sa po 22 rokoch opät zišiel v New Yorku, aby spolu natočili pokračovanie slávneho filmu Wall Street.

Rola Gekka vyniesla Douglasovi sošku Oscara a samotná postava sa stala súčasťou americkej kultúry a Gordon Gekko jedným z najväčších filmových darebákov v histórii. Po viac než dvadsiatich rokoch a znovuoživení postavy si Michael Douglas pochvaľuje, aký dopad mala jeho postava. “Gekko ma zasiahol najviac zo všetkých mojich postáv,” hovorí. “Urobili z neho hrdinu napriek tomu, že je to naozajstný zloduch!”

Douglas sa domnieva, že je to tak predovšetkým preto, lebo sa na film dobre pozerá. “Ľudia majú radi príbehy o moci, sú ňou okúzlení. To je tiež dôvod, prečo popularita Gekka a a celého filmu vydržala toľko rokov.”

Na úspechu filmu mal istotne svoj podiel aj fakt, že režisér Stone prostredie najznámejšej ulice sveta dôverne poznal už dávno pred natáčaním oboch filmov a to vďaka jeho otcovi, ktorý na Wall Street pôsobil ako burzový maklér.

Dnes Gordon Gekko, stojí pred bránami väznice (kde si odsedel dvadsťtriročný trest za poistné podvody a pranie špinavých peňazí) ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky ale nie sú ružové, cez prsty sa naň pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie (Carey Mulligan), ktorá s ním zámerne popretŕhala všetky väzby. Istým mostom k dcére by sa mohol stať jej snúbenec Jacob (Shia LaBeouf), ktorý nápadne pripomína postavu Charlieho Sheena z prvého dielu. Tiež je to mladý finančný dravec, zarábajúci rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela.

Séria falošných obvinení firmy z obrovských dlhov však vedie k hlbokému prepadu ich akcií. Na dno padne aj Jacob. Vyberie sa na prednášku svojho potencionálneho svokra, v ktorej napravený hriešnik predpovedá príchod svetovej finančnej krízy. Po prednáške Jacob Gekka vyhľadá a uzatvorí s ním dohodu. Gekko využije svoje dávne kontakty a pomôže mu zistiť, kto a prečo zničil firmu jeho chlebodarcu. A Jake mu za to prekliesni cestu k jeho dcére. Kľúčová otázka však znie: Dá sa Gordonovi Gekkovi skutočne veriť?

 

Wall Street: Peniaze nikdy nespia v našich kinách od 30. septembra 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu