Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Douglas na premiére svojho filmu: Nezastavila ho ani rakovina!

Michael Douglas Zobraziť galériu (3)
Michael Douglas (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Slávny hollywoodsky herec Michael Douglas, ktorému lekári nedávno diagnostikovali rakovinu, sa dnes v New Yorku zúčastnil premiéry pokračovania amerického filmu Wall Street: Peniaze nikdy nespia. V ňom opäť stvárnil hlavnú úlohu.

Douglas (65) sa pri tejto príležitosti nechal vyfotografovať na červenom koberci spoločne so svojou manželkou Catherine Zeta-Jones, režisérom Oliverom Stoneom a hereckými kolegami. Interview však neposkytol, napísala agentúra DPA. Film Wall Street: Peniaze nikdy nespia je pokračovaním snímky Wall Street z roku 1987.

Za úlohu finančného žraloka Gordona Gekka získal vtedy Douglas Oscara. Teraz Gordon Gekko, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali kedysi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky však nie sú ružové, skrz prsty sa na neho pozerajú jeho bývalí kolegovia aj rodina. V kinách bude mať film premiéru 30. septembra. Michael Douglas dúfa, že v boji s nádorom, ktorý mu lekári zistili v krku, zvíťazí.

"Ten nádor je asi dôsledkom môjho spôsobu života, príliš veľa cigariet, nadmiera alkoholu. ... Chorobu vyvolal, ako som presvedčený, tiež stres," povedal už predtým podľa DPA Douglas. Michael Douglas, syn legendárneho herca Kirka Douglasa, je držiteľom dvoch filmových Oscarov, troch Zlatých glóbusov, prestížnej divadelné ceny Tony a mnohých ďalších ocenení.

Do jeho rozsiahlej filmografie patria napríklad snímky Hail, Hero! (1969), Čínsky syndróm (1979), Základný inštinkt (1992), Americký prezident (1995), Skvelí chlapi (2000) alebo Strážca (2006). K jeho najznámejším a najúspešnejším producentským dielam patrí film Prelet nad kukučkiným hniezdom režiséra českého pôvodu Miloša Formana.

Douglas je od roku 2000 ženatý s waleskou herečkou Catherine Zeta-Jones. Majú spolu dve deti - desaťročného Dylana a sedemročnú Carys. Z predchádzajúceho manželstva má dospelého syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu