Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Art Film Festival láka tisíce ľudí

Art Film Festival
Art Film Festival

TRENČIANSKE TEPLICE – Sedemnásty ročník Art Film Festu prilákal počas úvodného víkendu rekordný počet ľudí. Neodradilo ich ani chladné daždivé "anglické počasie", ktoré so sebou priniesla hviezda festivalu, britský herec Jeremy Irons.

V sobotu navštívilo kiná takmer dvetisíc divákov, v nedeľu ich bolo vyše tritisíc. Spolu ide skoro o polovicu návštevníkov celkového počtu z vlaňajška. "Keď som počul prvé číslo návštevnosti za sobotu, tak som tomu nechcel veriť. Keď som bol totiž na Artfilme pred dvoma rokmi, prešiel som si cez víkend premietacie sály v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, a vtedy tam bolo dosť málo ľudí,“ uviedol programový riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel.

Napríklad nedeľňajšia projekcia slovenského filmu Nebo, peklo... zem pritiahla viac ľudí, ako sa zmestilo do chladného kinostanu, v ktorom sedeli diváci zakrytí dekami. Dnes čaká na návštevníkov Art Film Festu niekoľko zaujímavých akcií. V Tatra banka Cinema osobne uvedie producent Jan Harlan film Stanleyho Kubricka Osvietenie (1980). Vo festivalovej kaviarni v Trenčianskych Tepliciach sa večer uskutoční koncert formácie Fragile.

V utorok príde do Trenčianskych Teplíc vlaňajší laureát ceny Hercova misia Ivan Palúch a počas besedy Bajaja bez hlavy si zaspomína na nakrúcanie svojich filmov. Lákadlami v programe sú aj stredajší koncert českej skupiny Kryštof či odovzdávanie ceny Hercova misia českému hercovi Jaromírovi Hanzlíkovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu