Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jakubiskovu Bathory už videlo milión ľudí!

Bathory
Bathory (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mimoriadne úspešná historická dráma slovenského režiséra Juraja Jakubiska Bathory (2008) prelomila miliónovú hranicu návštevnosti.

Na našom území už snímku videlo vyše 300 000 návštevníkov kín, kým v susednom Česku film videlo takmer 700 000 filmových nadšencov.

"Symbolického miliónteho česko-slovenského diváka vyžrebujeme pred pondelňajším premietaním v pražskom kine Palace Cinemas Nový Smíchov. Keďže mal film súbežne premiéru v oboch krajinách, výsledky prezentujeme tiež spolu," uviedol riaditeľ filmovej distribúcie spoločnosti Bontonfilm Aleš Danielis.

Diváci, ktorí si v pondelok 15. mája o 20:10 prídu pozrieť veľkofilm, dostanú malý darček od režiséra a producentky Deany Horváthovej-Jakubiskovej. "Ide o výpravnú knihu o filme Bathory aj s podpismi hercov a tvorcov, USB flash disk s logom Bathory a pozornosť od režiséra, ktorá je zatiaľ tajomstvom," prezradila producentka. Horváthová-Jakubisková potvrdila, že by bola rada, keby sa film dostal medzi tie, ktoré budú súperiť o Oscara v kategórii cudzojazyčný film. "Nebránime sa ani účasti v hlavných kategóriách," dodala.

K ďalšej miliónovej hodnote patrí výška tržieb, ktoré film zaznamenal v oboch republikách. Už v auguste totiž film prekročil tržbu 100 miliónov českých korún (asi 122,2 milióna Sk/ 4,056 milióna €). Snímka sa tak posunula na štvrté miesto za tretie Vratné lahve (2006) bratov Svěrákovcov, historickú drámu Titanic (1997) či prvý diel mimoriadne úspešnej trilógie Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). Podľa Danielisa je však umiestnenie snímky Bathory na vrchné priečky rebríčka tržieb otázkou času a už koncom septembra môže byť všetko inak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu