Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nechutné: V Čechách chceli ukradnúť slovenský film Báthoryčka!

Juraj Jakubisko Zobraziť galériu (5)
Juraj Jakubisko

Praha – Najdrahší stredoeurópsky film za 400 miliónov korún takmer skončil v rukách pirátov! „Niečo také by sa v slušnej spoločnosti robiť nemalo,“ reagovala rozhorčene manželka Juraja Jakubiska (70) a zároveň producenka filmu Deana Horváthová (50). Čo sa v Prahe vlastne stalo?

Slovenský film o „krvavej“ grófke sa dostal do kín iba pred niekoľkými dňami. Napriek tomu už v susedných Čechách zaznamenali pokus o jeho krádež. V pražskom multikine sa ho snažila nakrútiť neznáma žena na malú kameru a urobiť tak pirátsku verziu filmu.

Našťastie si to však všimli návštevníci kina, ktorí na to upozornili zamestnancov a ochranku. V súvislosti s touto kauzou oslovili bleskovky.sk manželku Juraja Jakubiska Deanu, ktorá sa na filme producentsky podieľala.

„V prvom rade chcem poďakovať divákom, ktorí na to upozornili. Zachovali sa profesionálne a čestne,“ pozdvihla ich konanie. V prípade ženy, ktorá sa snažila urobiť pirátsku verziu, však musela pozorne vyberať slová, aby sa vyjadrila slušne.

„Je to nechutné pirátstvo. Niekto niečo vyrobí a ten druhý to ukradne. Niečo také by sa v slušnej spoločnosti robiť nemalo,“ rozhorčuje sa a jedným dychom dodáva: „Myslím si, že kiná by mali začať rozmýšľať nad spôsobom, ako zaviesť dôslednejšiu ochranu.“

Film o Báthoryčke sa dostal do slovenských kín 10. júla 2008. Svetovú premiéru mal v Bratislave 28. júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu