Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na festivale predstavil Bathory osobne Juraj Jakubisko!

Juraj Jakubisko predstavuje svoj film Zobraziť galériu (6)
Juraj Jakubisko predstavuje svoj film

V dňoch 25.7 – 3.8. 2008 sa konal už 34. ročník Letnej filmovej školy v Uherskom Hradišti v ČR. Nechýbal ani nový slovenský veľkofilm Bathory, ktorý prišiel na festival predstaviť sám Juraj Jakubisko!

Bathory je označovaný za náš najdrahší film všetkých dôb. Diváci si film mohli vychutnať dokonca 2-krát. Festival ponúkol rozsiahlu zbierku bohatej režisérovej tvorby, od študentských filmov a reklám, cez Perinbabu, po celovečerné filmy.

Autor osobne prebral Výročnú cenu Asociácie českých filmových klubov za rok 2008 za celoživotný prínos do česko-slovenského filmu.

Okrem Jakubiska boli na festivale predstaviť svoju tvorbu aj iní známi a oceňovaní európski režiséri ako Jan Švankmajer (Otesánek), Julio Medem (Sex a Lucia), Jerzy Stuhr a iní.

Okrem nestarnúcich filmov nechýbali rozprávky, sprievodné akcie ako koncerty, škola digitálneho videa, bábkové i hrané divadlo. Medzi témami filmov mali bohaté zastúpenie pohľady na izraelsko-palestínsky spor, totalitné systémy, ale aj mágia vo filme. Program bol teda rozmanitý - celkom sa premietalo cca 390 filmov, návštevnosť bola okolo 5000 návštevníkov!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu