Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Letný workshop MPhilms naučí filmovať aj fotografovať

Letný workshop MPhilms naučí filmovať aj fotografovať Zobraziť galériu (3)
Letný workshop MPhilms naučí filmovať aj fotografovať (Zdroj: MPhilms)

Nakrútiť film a odpremiérovať ho, nafotografovať sériu snímok a vystaviť ju alebo vytvoriť performance a uviesť ho pred obecenstvom ponúka Letný medzinárodný workshop MPhilms, ktorého siedmy ročník sa uskutoční od od 28. júla do 10. augusta 2014 v Banskej Štiavnici.

Dva letné kreatívne týždne sú určené pre mladých ľudí vo veku 15 - 25 rokov zo Slovenska, Maďarska, Rumunska, Poľska a Českej republiky, ktorí sa zaujímajú o vizuálne a performatívne umenie.

„Zámerom je poskytnúť priestor mladým ľuďom, ktorí nemajú žiadne alebo len minimálne, zväčša neprofesionálne, skúsenosti s tvorbou a ponúknuť im možnosť získať novú skúsenosť a vedomosti pod vedením profesionálov,“ hovoria autori a producenti projektu, scenárista Marek Leščák a režisér a producent Mátyás Prikler. „Účastníci nemusia byť študentmi umeleckých škôl, a náš workshop je teda pre nich často výnimočnou možnosťou získať profesionálnu skúsenosť, ktorá sa môže stať východiskom ich ďalších vlastných aktivít či budúceho štúdia,“ dodávajú.

Workshop video a experimentálny film budú viesť slovenský dokumentarista žijúci v Spojených štátoch amerických Mišo Suchý, režisér a scenárista Róbert Lakatos a režisér, producent, kameraman a herec Arthur Bálint. Fotografický workshop povedú mladí slovenskí fotografi Juraj Fifik a Tomáš Manina a performance vytvorí s účastníkmi multimediálny performer a básnik József Juhász R.

Účastníci workshopu budú tvorivým spôsobom rozvíjať svoje schopnosti a dotvárať vlastné nápady do finálnej podoby, všetku techniku dostanú na workshope. Pomocou praktických cvičení sa zoznámia s jazykom a výrazovými prostriedkami filmu, fotografie a performance. Vrcholom bude uvedenie diel na Letnom filmovom seminári 4 živly.

„Prezentácia máva zaujímavú návštevnosť, čo je veľkou výzvou pre účastníkov workshopu. Tvorcovia tak získajú okamžitú spätnú väzbu, ktorá môže byť podnetná v ich ďalšom smerovaní,“ zdôrazňuje koordinátorka projektu Katarína Krnáčová.

Záujemcovia môžu posielať prihlášky spolu s motivačným listom na adresu: workshop@mphilms.sk do 1. júna 2014. Viac informácií na www.mphilms.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu