Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší incident na hraniciach! Obrovské kolóny v Rajke: Nahnevaní pendleri zablokovali priechod

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Hraničný priechod Čunovo – Rajka bol od ranných hodín opäť zablokovaný. Postaral sa o to dav nespokojných ľudí, ktorí nesúhlasia s opatreniami, ktoré odo dnes začínajú na hraniciach platiť.

Odo dnes platia na hraniach nové pravidlá, ktoré sa výrazne dotýkajú najmä pendlerov. Tí sa musia v prípade, že nie sú očkovaní, preukázať PCR testom nie starším ako sedem dní, čo vzbudzuje na oboch stranách hraníc nemalé vášne.

Blokáda hraničného priechodu Čunovo – Rajka (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Nová vyhláška podľa nich výrazne znevýhodňuje ľudí z prihraničných regiónov a to napriek tomu, že bývajú na území v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku.

Obyvatelia pohraničia blokovali hraničný priechod už v pondelok, keď začali na hraniciach prebiehať kontroly. Zároveň už vtedy avizovali, že pokiaľ kompetentní budú aj naďalej trvať na obmedzeniach pri prechádzaní štátnej hranice, v piatok príde k ďalšej blokáde.

 

Blokáda na dialničnom prechode Čunovo - Rajka v smere na Slovensko už začala.

Posted by Slováci v Rajke a v okolí on Thursday, July 8, 2021

Počas týžňa sa uskutočnilo na ministerstve zdravotníctva tiež stretnutie so zástupcami obyvateľov prihraničných obcí, avšak bez jasného výsledku. Blokáda sa teda zopakovala aj dnes. 

Ľudia na maďarskej strane hraníc si na prostest priniesli aj transparenty s nápismi ako "Očkovaní + nezaočkovaní, všetci spolu", "Tiež sme občania SR" či "Zabudli ste na nás ale stále sme tu." Blokáda obmedzila aj dopravu.

Ďalší incident na hraniciach!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Polícia ráno upozornila, že na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka sa tvoria rozsiahle kolóny a vodičom odporučila použiť na prechod hranicami iné priechody.

Vo facebookovej skupine Slováci v Rajke a okolí sa neskôr objavila informácia, že na miesto dorazili policajné posily a dopravu pustili cez další pruh. 

Na hranici zasahovali desiatky policajtov aj antikonfliktný tím polície. Polícia okolo obeda hlásila, že premávka je už bez obmedzení. 

 

NA HRANIČNOM PRIECHODE V MILHOSTI SA RÁNO ZIŠLA SKUPINKA ĽUDÍ Dnes v ranných hodinách sa na hraničnom priechode Milhosť...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Friday, July 9, 2021

Napätá situáciu bola aj na ďalších hraničných priechodoch. Košickí policajti informovali, že v ranných hodinách sa na hraničnom priechode Milhosť v okrese Košice - okolie zhromaždilo niekoľko ľudí, ktorí prišli vyjadriť svoj nesúhlas s kontrolami na hraniciach. 

"Od zámeru blokácie hraničného priechodu upustili po tom, čo im boli zo strany príslušníkov Policajného zboru vysvetlené prijaté opatrenia po vstupe na naše územie. Situácia na mieste bola pokojná, bez incidentov a narušenia verejného poriadku. Cestná premávka bola plynulá a nedošlo k vytváraniu kolón," doplnili. 

 

POZOR! HRANIČNÝ PRIECHOD SVRČINOVEC – ZDRŽANIE A KOLÓNY Pred hraničným priechodom Svrčinovec evidujeme zdržanie a...

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Friday, July 9, 2021

Zdržanie a kolóny kvôli občanom, ktorí zablokovali cestu k hraničnému priechodu Svrčinovec, hlásia aj žilinskí policajti. "Cestujúcim radíme využiť iné hraničné priechody napríklad hraničný priechod Milošová v opačnom prípade treba počítať so zdržaním," uviedli.

Galéria: Ďalší incident na hraniciach! Obrovské kolóny v Rajke: Nahnevaní pendleri zablokovali priechod

Viac o téme: HraniceBlokádaRajka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu