Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čiča vyprevádzali na poslednej rozlúčke jeho obľúbenou pesničkou "Goralu, goralu"

Z Dómu svätého Martina vynášajú rakvu so zosnulým Milanom Čičom. Zobraziť galériu (11)
Z Dómu svätého Martina vynášajú rakvu so zosnulým Milanom Čičom. (Zdroj: Vlado Labát, Topky.sk)

BRATISLAVA - Blízka rodina, najvyšší ústavní činitelia, i desiatky iných sa dnes popoludní v Bratislave rozlúčili so zosnulým politikom Milanom Čičom, ktorý skonal 9. novembra vo veku 80 rokov.

Na omši v bratislavskom Dóme svätého Martina nechýbali traja najvyšší ústavní činitelia. Premiér Robert Fico na Čiča spomínal ako na svojho učiteľa na právnickej fakulte. Prezident Ivan Gašparovič ako na kolegu z prezidentskej kancelárie. Popri nich sa s bývalým politikom, akademikom a šéfom prezidentskej kancelárie prišli rozlúčiť aj prví dvaja prezidenti republiky - Michal Kováč a Rudolf Schuster. Druhý menovaný pri svojom príchode pred katedrálu zľahka oškrel svoje auto. Milana Čiča po omši vyprevádzala ľudová hudba, ktorá mu naposledy zahrala jeho obľúbenú pesničku Goralu, goralu. Práve pri nej odvážali rakvu do pohrebného vozidla pred dómom. Tam sa s Čičom rozlúčila jeho manželka a najbližšia rodina.

Zádušná omša za Milana
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Vlado Labát, Topky.sk)

 

 

Medzi politikmi, ktorí sa so zosnulým prezidentským kancelárom lúčili, nechýbali ani poslanci Dušan Jarjabek, Miroslav Číž, Ján Figeľ, či kontroverzný expolitik Ján Cuper.

Omša za Milana Čiča

Milan Čič pracoval za éry prezidenta Gašparoviča ako šéf jeho kancelárie. Svoju politickú kariéru však začal už v roku 1969, keď pôsobil ako námestník ministra spravodlivosti Slovenskej socialistickej republiky. Bol posledným komunistickým ministrom spravodlivosti, po Nežnej revolúcií sa stal predsedom slovenskej vlády. Takmer tridsať rokov bol členom Komunistickej strany Československa, neskôr vstúpil do Verejnosti proti násilu a ešte neskôr do Mečiarovho HZDS. V roku 1993 sa stal prvým predsedom Ústavného súdu SR. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu