Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zhrozená porota Talentmanie: Toto bolo za hranicou únosnosti!

Eliška s dedkom počas akrobatického vystúpenia. Zobraziť galériu (8)
Eliška s dedkom počas akrobatického vystúpenia.

BRATISLAVA – Tuhla im krv v žilách! V nedeľňajšom 3. finálovom kole sa v Talentmanii predstavila aj šesťročná akrobatka Eliška Součková so svojím dedkom. Hoci bolo ich vystúpenie efektné, mnohým pri ňom behal mráz po chrbte. Porota ich číslo označila ako šou z domu hrôzy.

Blonďavé modrooké dievčatko Eliška Součková zrejme nevie, čo je to strach. To sa však nedá povedať o porote Talentmanie, ktorá sledovala jej včerajšie vystúpenie so zatajeným dychom. A nielen o nej. Krkolomné akrobatické kúsky malej finalistky dostali do varu aj divákov prítomných v bratislavskej Inchebe.

Napätie sa dalo krájať v momente, keď si ju jej dedko začal vyhadzovať na nohách do výšky cez dva metre. Atmosféra bola o to dusnejšia, že počas generálky mu Eliška spadla a tvorcovia šou uvažovali o zrušení tohto prvku. No Součková a jej dedko boli odhodlaní, že divákov o náročnú choreografiu nepripravia. „Dávam pozor, zatiaľ sa nám nič vážne nestalo. Jedine počas skúšky spadla na ramienko,“ priznal v priamom prenose starý otec o spoločnom vystúpení s vnučkou.

Náročné číslo sa však vôbec nepozdávalo porote. Tá ho poriadne odsúdila. „Veľmi som sa bála, neviem to inak definovať. Viem, že každá rodina má iné zvyky, že ja do toho nevidím a že vy ste šťastní a že vás to baví. Celé to bolo také bizarné. Dievčatá tancovali, mala som pocit, že dieťa padne,“ zhodnotila vystúpenie porotkyňa Adela Banášová.

Podobný názor mal aj Paľo Habera. „Mám veľmi rozpačitý pocit. Pre mňa sú deti to najviac. Pán Savenko, sorry, tu bol ten limit dosť prekročený a musím povedať, že fakt by som nechcel, aby ste s týmto išli ďalej. Lebo toto nie je opica. To je normálne šesťročné dieťa, ktoré nebolo ani istené ani nič. Podľa mňa bolo celé vaše vystúpenie za hranicou únosnosti. Ona vám ešte nevie povedať, či sa jej to páči alebo nie. Môžete jej veľmi ublížiť. Ona by chcela mať aj deti raz v budúcnosti,“ rozhorčene povedal porotcovský kat. S jeho názorom súhlasil aj tretí odborník Zdenek Troška. „Naozaj som tŕpol hrôzou,“ vyjadril sa režisér.

Napriek tomu však Eliška postúpila vďaka diváckym hlasom medzi štyroch najlepších do finálového rozhodnutia. No tam jej účinkovanie v Talentmanii skončilo. Obsadila poslednú priečku. Do Superfinále postúpil tanečník electric boogie Matúš Pišný spolu so speváčkou Dominikou Puterovou. Za jej postup hlasovala porota.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu