Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Česká herečka Lenka Termerová: Rakovina prsníka!

Lenka Termerová
Lenka Termerová

PRAHA - Šesťdesiatdvaročná herečka Lenka Termerová, ktorú diváci poznajú najmä ako Jiřinu Rubešovú zo seriálu Veľmi krehké vzťahy (2007), bojuje s rakovinou prsníka. Podporu jej vyjadrila speváčka Naďa Urbánková, ktorá sama musela čeliť rovnakej diagnóze.

"Pani Lenke a všetkým, ktorí týmto prechádzajú, držím palce. Chemoterapie nie sú prechádza ružovým sadom, ale dajú sa vydržať. Ak už má za sebou tú liečbu, čo mám ja, tak nič nie je stratené," vyjadrila Urbánková podporu Termerovej, ktorá na rozdiel od známej speváčky neplánuje ochorenie medializovať.

Herečka minulý rok v júni dokázala, že jej prevencia nie je ľahostajná. Vtedy s dcérou Marthou Issovou, Simonou Stašovou či Darou Rolins vyrazila na Pochod proti rakovine prsníka.

Rovnaké ochorenie minulý rok prepuklo aj u speváčky Anny K., ktorá o ňom po prvý raz prehovorila v novembri v Magazíne MF DNES. "Mne úplne najviac zo všetkého pomôže, keď budem ďalej normálne fungovať, a spievam teraz ako o život, to mi verte. Jednoducho iba keď budem potrebovať pokoj, dám si pokoj a ľudia aspoň budú vedieť prečo," uviedla vtedy speváčka, ktorá sa spočiatku snažila boj s rakovinou utajiť. Názor na vec zmenila vo chvíli, keď bolo jasné, že pôjde o dlhodobú liečbu.

Lenka Termerová vyštudovala Divadelnú akadémiu múzických umení (DAMU) a herecká príležitosť ju zaviala až do ostravského Divadla Petra Bezruča. V rokoch 1981 - 2003 bola členkou pražskej Ypsilonky, kde naďalej účinkuje v niekoľkých predstaveniach. Populárna je predovšetkým vďaka seriálom Veľmi krehké vzťahy (2007), Život na zámku (1995) či Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003), v ktorých stvárnila výrazne charakterové postavy. V minulom roku sa pri spoločnej práci na filme Děti noci (2008) pred kamerou stretla s dcérou Marthou Issovou. Okrem nej má s manželom Morisom Issom aj syna Filipa, ktorý pracuje ako strihač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu