Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

AUDIO Richard Müller: Je z neho tučný krokodíl!

Krokodíl Louise a Richard Müller Zobraziť galériu (5)
Krokodíl Louise a Richard Müller

BRATISLAVA - Po prvýkrát vo svojej kariére sa Richard Müller ocitol pred mikrofónom nie ako spevák, ale ako dabingový herec. V novej animovanej rozprávke z produkcie Walta Disneyho Princezná a žaba prepožičal svoj hlas postave krokodíla Louisa.

Ponuku Richard dostal od svojho bývalého kolegu, bubeníka skupiny Banket Dušana Hájeka z filmovej distribučnej spoločnosti Saturn Entertainment. Tá zastrešuje okrem iného aj výrobu slovenských verzií Disneyho filmov.

„Jedného dňa mi Dušan zavolal a povedal, že v novom filme je postava krokodíla, ktorého hlas v origináli je veľmi podobný môjmu. Spýtal sa ma, či by som bol ochotný si to vyskúšať,“ vysvetľuje Müller.

Ochota bola, no o spôsobe práce v dabingu Richard veľa nevedel. „Myslel som, že stačí, keď raz navštívim štúdio a bude to hotové. Ono to ale hneď hotové nebolo! Trvalo to dokonca dosť dlho, no napokon sme sa prepracovali k úspešnému výsledku.“

Richard Müller vo filme Princezná a žaba dabuje postavu krokodíla Louisa. „Je to optimista, navyše je muzikant, ale nesúvisí to s tým, že aj ja mám podobné povolanie.“

Ďalším postavám v snímke svoje hlasy prepožičali Helena Krajčiová, Vladimír Kobielsky, Martin Nahálka, Matej Landl, Michal Hudák či Dušan Kaprálik, skladby do nej naspievali okrem spomínaných aj Peter Lipa alebo Janette Švoňavská. V pesničke Keď budeme ľuďmi účinkuje spolu s Helenou Krajčiovou a Viliamom Csontosom aj Richard Müller. „Som hrdý na to, že moja práca napokon dobre dopadla a vyskúšal som si niečo, čo som predtým nikdy v živote nerobil,“ dodáva.

 

AUDIO: Richard Müller - Keď budeme ľuďmi z filmu Princezná a žaba

 

 

Keď budeme ľuďmi (Z filmu Princezná a žaba)

Hudba: Randy Newman, slovenský text: Daniel Feranec, Slavo Solovic Spievajú: Richard Müller (Louis), Viliam Csontos (Princ Naveen), Helena Krajčiová (Tiana)

© 2009 Disney Enterprises, Inc. Burbank, CA, USA

 

Disneyovka Princezná a žaba bude mať na Slovensku premiéru 18. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu